heat not working so good - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 11-09-2003, 07:41 AM Thread Starter
Intrepid Modder
 
kyle712's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: sarnia,ontario
Posts: 296
Feedback: 0 / 0%
                     
heat not working so good

my 93 intrepid doesn't seem so get much heat from the heater unless i leave the fan on at half-way and the car has been running for about 20 minutes if i turn the fan on full it blows hot air for only a few seconds then starts to blow cool air and i have to turn it back down
any ideas what might be the problem?
kyle712 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 11-09-2003, 09:49 AM
Intrepid Pro
 
dabirdzR/T's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Myerstown, PA.
Posts: 6,780
Feedback: 7 / 100%
                     
i would check/replace the thermostat, a flush and fill of the cooling sustem. that should clean everything out and give you good heat

HTH, bruce
dabirdzR/T is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 11-09-2003, 10:09 AM Thread Starter
Intrepid Modder
 
kyle712's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: sarnia,ontario
Posts: 296
Feedback: 0 / 0%
                     
the thermostat was replaced about 8 months ago because it was giving me an error code that the engine was staying cold to long i forget which code that is but i replaced it then and i haven't had the cooling system flushed but i did have the rad out when i had to replace my crankshaft oil seal and i put almost 2 gallons of antifreeze back in, but i'll try replacing the thermostat again first if that don't help then maybe i'll have the system flushed
thanks
kyle712 is offline  
post #4 of 9 (permalink) Old 11-09-2003, 10:19 AM
Intrepid Modder
 
Join Date: Feb 2003
Location: Ontario
Posts: 404
Feedback: 1 / 100%
                     
>I put almost 2 gallons of antifreeze back in...

I trust you also put an appropriate amount of water in? (Pure ethylene glycol will gell and not flow through the rads in the cold)
Also, did you purge the air from the bleeder fitting at the engine rad hose connection?
wire2 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 11-09-2003, 10:42 AM Thread Starter
Intrepid Modder
 
kyle712's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: sarnia,ontario
Posts: 296
Feedback: 0 / 0%
                     
it was premixed anitfreeze and yes i got all the air out of the system
kyle712 is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 11-09-2003, 12:22 PM
Intrepid Fan
 
DokuHitokiri's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Sacramento, CA
Posts: 188
Feedback: 0 / 0%
 
hmm i used to always just open the vents to outside air and would get nice warm air comming in without even turning the heater on... course that was on my little truck dunno how the 1st gens are tho... but could try
DokuHitokiri is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 11-09-2003, 05:34 PM
Intrepid Pro
 
Jus' Trepping's Avatar
 
Join Date: Sep 2002
Location: Victoria,BC...CANADA
Posts: 1,713
Feedback: 0 / 0%
                     
I just had similar stuff happening i had a blocked heater core which then caused the stat to go....
Jus' Trepping is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 11-10-2003, 02:04 AM
Intrepid Newbie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 8
Feedback: 0 / 0%
 
how do you purge the air out?

I just flushed my system but I dont know how to purge the air. Help.
kwazy4 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 11-10-2003, 06:15 AM
Intrepid Pro
 
jcman311's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Milwaukee, WI
Posts: 1,825
Feedback: 0 / 0%
                     
With the car cold (important) remove the pressure cap from the resevoir and start the car. Let the car run for about 4-5 minutes and shut it off. Then replace the cap and you should be all good.

You can also use the pressure release valve on the thermostat housing, but I like the other way better.
jcman311 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome