1995 Eagle Vision - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 01-02-2013, 05:17 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Wisconsin
Posts: 3
Feedback: 0 / 0%
 
1995 Eagle Vision

Hi all.

I just acquired a1995 Eagle Vision with a 3.3. The only thing that was supposed to be wrong with it was an over charging issue. Well was I fooled!

Got it home and started it then it died. Will not restart, No Spark.

I started to do a Key Dance to check for codes and nothing. When I turn the ignition on, all the lights light in the dash except for the check engine light. Thinking it may be a bad bulb, I pulled the dash and ohms checked the bulb out of the dash. All is good.Reinstalled, still no check engine light with just the ignition on. It did flash real quick once. Can't do a key dance LOL.

Ideas?

Jim
RapidJim is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 01-02-2013, 05:25 PM
Dain bramaged


 
Veeb0rg's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: Maryland
Posts: 7,145
Feedback: 6 / 100%
                     
Fuses. Check the underhood Fusebox.
Veeb0rg is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 01-03-2013, 08:35 AM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Wisconsin
Posts: 3
Feedback: 0 / 0%
 
All the fuses are good

Jim
RapidJim is offline  
post #4 of 5 (permalink) Old 01-03-2013, 04:08 PM
Intrepid Pro
 
GTXKen's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Lowell, IN
Posts: 1,925
Feedback: 2 / 100%
                     
How do you know you are not getting spark?

These are the most common no start issues I have run into:

Swap the Auto Shutdown relay with one of the others like the lights and see if it works.

Open the trunk and listen for the fuel pump while someone else turns the key, you should hear the fuel pump start.

Next try the crank position sensor then the cam sensor.
GTXKen is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 01-03-2013, 04:38 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Jan 2013
Location: Wisconsin
Posts: 3
Feedback: 0 / 0%
 
I found and repaired the problem. The check engine light not coming on with the ignition switch in run should have been my first clue. I borrowed an ECM diagram and started checking power. B+ was present at the ASD relay. No Momentary B+ at the coil pack when ignition first turned on. The main power wire at the computer, Red/White Pin 3, did not have B+. Tried to locate the break and after a bit decided to run a new fused B+ source. All is well runs great!

To answer GTKEN, I have a spark tool, that is how I knew there was not any spark.

Thanks All

Jim
RapidJim is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome