Keeps Dying!! - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 10 (permalink) Old 05-07-2007, 11:28 AM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Feedback: 0 / 0%
 
Keeps Dying!!

i have 94 intrepid 3.3L, i gotta fully warm up my car to the third temperature gage bar, so that means warm it up for like 30-40 minutes. if i don't warm it up that much, it'll die in the middle of the road and i won't be able to start the car till it is fully cooled down. but if i do warm it up, it runs fine for the most part. now i went and got it checked, no codes. then i changed all the spark plugs, new wires, new air filter, new fuel filter, new battery and nothing seems to be working. can anyone help? maybe it's a sensor problem? thanks in advance.
pedie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 (permalink) Old 05-07-2007, 01:52 PM
Intrepid Pro
 
Join Date: Jun 2002
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 5,697
Feedback: 0 / 0%
                     
Have you checked the thermostat?
IntrepidBus IV is offline  
post #3 of 10 (permalink) Old 05-07-2007, 07:34 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Feedback: 0 / 0%
 
Yes, i also installed in a new thermostat..still does the same thing. thanks.
pedie is offline  
post #4 of 10 (permalink) Old 05-07-2007, 09:40 PM
wolfgang
Guest
 
Posts: n/a
Feedback: / %
Try to isolate the EGR valve by disconnecting the vacuum line at the plenum.
post #5 of 10 (permalink) Old 05-07-2007, 10:47 PM
Intrepid Pro
 
jedgxe's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Wisconsin
Posts: 1,439
Feedback: 0 / 0%
                     
When you say it will die in the middle of the road, does that mean while cruising or idling at a stop light ??
Did this problem suddenly appear, or was there a smaller problem before , that gradually got worse ?

Last edited by jedgxe; 05-07-2007 at 11:06 PM.
jedgxe is offline  
post #6 of 10 (permalink) Old 05-08-2007, 03:07 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Feedback: 0 / 0%
 
it dies both on a stop light and while cruising. it just started out like this and it still hasn't stopped. any chance it might be any of the sensors? thanks to all.

Last edited by pedie; 05-08-2007 at 03:16 PM.
pedie is offline  
post #7 of 10 (permalink) Old 05-08-2007, 07:54 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Feedback: 0 / 0%
 
oh and i forgot to mention that my car runs on a lower RPM now. it use to run near 2000 when going like 55-60 mph, but now it's at 1500.
pedie is offline  
post #8 of 10 (permalink) Old 05-08-2007, 08:05 PM
Intrepid Pro
 
jedgxe's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Wisconsin
Posts: 1,439
Feedback: 0 / 0%
                     
Well ya got yourself a bit of a head scratcher there. Have you checked fuel pressure ?? Should be 55 psi with no vacuum to regulator (disconnect the little vac hose at regulator). Pressure should be 46 psi at idle with vac hose attatched to regulator.
jedgxe is offline  
post #9 of 10 (permalink) Old 05-08-2007, 10:57 PM
Intrepid Pro
 
EagleESI's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: Chatt, TN
Posts: 4,269
Feedback: 2 / 100%
                     
@ 50MPH rpms should atleast be about 1500RPM. this is when there is TQ Lockup. without i think it hovers around 1600 to 2000 depending on throttle usage.

Try and see if ur fule filter is clooged.
Air Filter and tube make sure there is no obstruction. Bad IAC (Idle Air Control) motor.
that all i can think right now
EagleESI is offline  
post #10 of 10 (permalink) Old 05-15-2007, 11:07 AM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 15
Feedback: 0 / 0%
 
new updates on the car,i got it computer checked again, and only one code showed up..it had to do with some sensor, it's either electrical or one of the sensors..i gotta look more into it. thanks to all for the help
pedie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome