im a newb to this site 17 (sry) - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 11 (permalink) Old 11-17-2007, 06:16 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Location: Winnipeg
Posts: 37
Feedback: 0 / 0%
 
im a newb to this site 17 (sry)

Anyways our family shares a 1996 eagle vision, the thing drove great when we first bought it 9 moths ago. Now the transmission only goes forward in L has quick acceleration , but the engine makes a loud grinding noise in that gear, also the steering wheel is stiff at low speeds(possible cracked hose, broken power pump, or ball problems), and there seems to be resistance somewhere that the car just naturally wants to come to a stop.The kind of the feeling you get when you gently press your breaks (probable mechanics fault), this car has seen top notch mechanics, and evertime it came back something else went wrong im not raising any conspiracy just want to get into the habit of doing my own work so save money

Last edited by iGaRaai90; 11-17-2007 at 06:53 PM.
iGaRaai90 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 11 (permalink) Old 11-17-2007, 06:20 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Location: Winnipeg
Posts: 37
Feedback: 0 / 0%
 
total things wrong in summary:
Transmission
A/C compressor
steering is stiff
pass. fender front and back door have dents due to , a misalignment in a drive through car wash.

my thoughts get rid of it, or get a another vision for salvaging.
iGaRaai90 is offline  
post #3 of 11 (permalink) Old 11-17-2007, 06:37 PM
Intrepid Pro
 
Phuckin Phil's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Near Los Angeles
Posts: 3,645
Feedback: 6 / 100%
                     
Welcome, and try to use some periods when you type.
Phuckin Phil is offline  
post #4 of 11 (permalink) Old 11-17-2007, 06:50 PM
Speed is Power
 
NHogan's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Iowa, USA
Posts: 6,678
Feedback: 37 / 100%
                     
Welcome to the site. The eagle vision is a nice car. I would say to get another transmission. I wouldnt really worry about the body until you get it back on the road.
NHogan is offline  
post #5 of 11 (permalink) Old 11-17-2007, 06:56 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Location: Winnipeg
Posts: 37
Feedback: 0 / 0%
 
Quote:
Originally Posted by nhogan View Post
Welcome to the site. The eagle vision is a nice car. I would say to get another transmission. I wouldnt really worry about the body until you get it back on the road.
it's a good thing 4 names carried the same tranny , buy how much would it be to installteh transmission? I have the a second vision which is being scrapped for parts(don't assume its a waste the entire roof was chopped off because it colapse after a tree fell on it long story , but everying thing on it works!
iGaRaai90 is offline  
post #6 of 11 (permalink) Old 11-17-2007, 07:25 PM
Speed is Power
 
NHogan's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Iowa, USA
Posts: 6,678
Feedback: 37 / 100%
                     
True. I think my buddy got the tranny used from a junkyard for 200 and he had a friend install it for free. But 200 isnt that bad IMO.
NHogan is offline  
post #7 of 11 (permalink) Old 11-17-2007, 09:07 PM
Intrepid Modder
 
Join Date: May 2006
Location: Central IL
Posts: 338
Feedback: 0 / 0%
 
if everything worked in the wrecked one, swap it out. you might get lucky and have good parts from the a/c unit as well. fix it with the parts from the wreck before you get rid of it. should cost you only some time and labor to swap the parts out. I don't know how well your garage is equipped as for tools and equipment to remove the tranny. that might be the issue for you. shouldn't cost more than a few hundred if you got to pay someone to swap the tranny out. If you got the equipment, you could have it swapped and running for little to nothing.

AJ
IntrepidHero is offline  
post #8 of 11 (permalink) Old 11-17-2007, 10:20 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Location: Winnipeg
Posts: 37
Feedback: 0 / 0%
 
im 17 have no knowledge of transmissions, soo how do i remove a transmission?, this is junk car and it seems im the only one in the family who want's to hang on to it , the rules are strick if it cost $1000 or more to do it's over because, as said it has major cosmetic damage and other problems. Also I have no idea what's wrong with the tranny, I turn the engine on put it in D works fine, come to a stop press the throttle engine rev's fine but no power is going to the wheels(i call this a stall even though it's not), I don't know whether its the transmission of the Torque converter, but i simply restart the engine and D works fine, but in L the engine rev's high, and I get no "slip" , but this gear waste's gas and put's alot of revolutions on the engine
iGaRaai90 is offline  
post #9 of 11 (permalink) Old 11-17-2007, 10:27 PM
Intrepid Modder
 
vrunO's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: garfielD, nJ
Posts: 539
Feedback: 4 / 100%
                     
Quote:
Originally Posted by Phuckin Phil View Post
Welcome, and try to use some periods when you type.
lol
vrunO is offline  
post #10 of 11 (permalink) Old 11-18-2007, 01:07 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: Nov 2005
Location: Southwest, UT
Posts: 3,041
Feedback: 0 / 0%
                     
Ok, first of all have you checked the trans fluid level ? Make sure she's at the right temp and with the engine at idle when you check the fluid level. If, she's at the right level, then I'd drop the pan and change the fluid and filter to see if will fix it. Thats the two cheapest things that I can think of for you to do. As for the steering I've got a few ideas also, but you need to get the trans fixed first.
Strongt is offline  
post #11 of 11 (permalink) Old 11-18-2007, 08:02 AM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Nov 2007
Location: Winnipeg
Posts: 37
Feedback: 0 / 0%
 
steering, I found crack in the high pressure hose, also my family has no tools for cars, we recently started to rely on my dad's impala, so this is'nt really our only car, also I think it may be a electrical problem, but the transmissio has'nt seem any fluid change for 6 months (OUCH)
iGaRaai90 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome