Jr's Trep Sig Page and little Whore thread. - Page 18 - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #256 of 294 (permalink) Old 09-17-2012, 08:15 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
jradams350's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 38663
Posts: 10,378
Feedback: 4 / 100%
                     
Quote:
Originally Posted by cdmccul View Post
Have you tried to pull the codes yet on the check engine light?

As for the cluster - look for a thread in the near future from me on how to fix that problem. It is an issue isolated in the cluster (most likely).
Done the key dance (see previous post for codes) but need to locate my code reader for definite issue on the O2 sensor..
jradams350 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #257 of 294 (permalink) Old 09-18-2012, 05:56 AM
Intrepid Pro
 
mnitetrain's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: s/e ma
Posts: 13,378
Feedback: 2 / 100%
                     
Don't know about price of gas down in your hollow but I'd do whatever I could to keep the trep running before I'd use the 3500 as a daily driver.. $3.959 latest price 87 up here.
mnitetrain is offline  
post #258 of 294 (permalink) Old 09-19-2012, 11:30 AM Thread Starter
Intrepid Pro
 
jradams350's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 38663
Posts: 10,378
Feedback: 4 / 100%
                     
Quote:
Originally Posted by mnitetrain View Post
Don't know about price of gas down in your hollow but I'd do whatever I could to keep the trep running before I'd use the 3500 as a daily driver.. $3.959 latest price 87 up here.
Gas prices down here vary from $3.589 to $3.679 depending on where I go to fuel up.
jradams350 is offline  
post #259 of 294 (permalink) Old 09-30-2012, 09:31 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
jradams350's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 38663
Posts: 10,378
Feedback: 4 / 100%
                     
The Trep is still going strong and still currently on the road. It has surpassed 183000 on the clock and even with the price of gas at $3.569 it still acts like it is sipping the gas.
jradams350 is offline  
post #260 of 294 (permalink) Old 09-30-2012, 10:45 PM
1st Gen FTW - It's AutoMedic!

 
cdmccul's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Garrison, ND
Posts: 15,412
Feedback: 18 / 100%
                     
Great to hear, John! How is work?
cdmccul is offline  
post #261 of 294 (permalink) Old 11-09-2012, 12:19 AM Thread Starter
Intrepid Pro
 
jradams350's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 38663
Posts: 10,378
Feedback: 4 / 100%
                     
Quote:
Originally Posted by cdmccul View Post
Great to hear, John! How is work?
Work is work and still at WALMART working as a cart pusher.

--------------------------------------------------

A little over 187100 miles on the car and now the trans is about to give up on it. It is whining / roaring, bucking the whole car, stuck in LIM (Limp in mode), and the car tries stalling once come to a complete stop (suspicion is trans related). Also was going to spend the money to start buying tires for it, but now I can't :(... Got to get the C-3500 back on its feet so that I can get to work in the AM...

Last edited by jradams350; 11-09-2012 at 12:28 AM.
jradams350 is offline  
post #262 of 294 (permalink) Old 11-11-2012, 11:52 AM Thread Starter
Intrepid Pro
 
jradams350's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 38663
Posts: 10,378
Feedback: 4 / 100%
                     
When I start to trust the car things go belly up on it...

Here is what it is doing in short version...

1.) Starts Fine, but looking at the instrument cluster where it tells me what gear I am in, that is lit up like a christmas tree.

2.) Transmission clunks or feels like it slams into 2nd gear and goes no further

3.) The Speedometer does not work anymore

4.) Pulled codes on the car and got nothing for the transmission other than NO CCD BUS from the TCM

5.) Car tries to stall when coming to a complete stop and illuminating the battery and Oil Light.

6.) While in gear (Drive) you can hear a roaring noise start and get louder and actually see the RPM gauge rise as the noise gets louder.

------------------------------------------------------------------------------------------------------


The C-3500 is back on the road again and has taken over the assignment of DD until I can get the car back on all four wheels. What I thought was going to take 2 hours to deal with on the C-3500 (Replacement of Brake Rotor and all that stuff) took a lot longer than expected and took in some nasty battle wounds with that fight but I still won..

The Unappreciated Misfit
jradams350 is offline  
post #263 of 294 (permalink) Old 11-11-2012, 12:22 PM
1st Gen FTW - It's AutoMedic!

 
cdmccul's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Garrison, ND
Posts: 15,412
Feedback: 18 / 100%
                     
Sorry to hear, John. Don't be a stranger.
cdmccul is offline  
post #264 of 294 (permalink) Old 11-11-2012, 12:23 PM
1st Gen FTW - It's AutoMedic!

 
cdmccul's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Garrison, ND
Posts: 15,412
Feedback: 18 / 100%
                     
Sounds a bit like you have an output sensor issue, or just a TCM issue... I wonder if I have a spare TCM...
cdmccul is offline  
post #265 of 294 (permalink) Old 12-23-2012, 08:17 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
jradams350's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 38663
Posts: 10,378
Feedback: 4 / 100%
                     
Been lackadaisical and not had the time, money, weather to even think about replacing the sensors on the car to see if that would correct the issue.

I would need to re-pull all the codes and clear them and wait to see which ones comes back. I enjoyed driving the car around until the issues got to where they are at now still (SEE POSTS ABOVE).

Until I can get the car back on the road again the C-3500 is the only one running and going to and from Tupelo, MS almost every night.
jradams350 is offline  
post #266 of 294 (permalink) Old 12-23-2012, 08:37 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
jradams350's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 38663
Posts: 10,378
Feedback: 4 / 100%
                     
I may have to go to a CHRYSLER / DODGE / JEEP dealer and see how much a new Cam Position Sensor is going to cost to see if that is what is causing the code 43 to occur. I saw in another thread on here that solved one person's problems.

As for the other codes, I would just have to hunt down the issues and get them fixed as I can...
jradams350 is offline  
post #267 of 294 (permalink) Old 01-03-2013, 02:47 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
jradams350's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 38663
Posts: 10,378
Feedback: 4 / 100%
                     
Well time to dig in to see if the sensors will fix the issues with the transmission. If not, then it is the TCM and got to hunt through my parts to see if I can locate the other TCM that came with my replacement Inner-structure..
jradams350 is offline  
post #268 of 294 (permalink) Old 01-03-2013, 03:50 PM
Intrepid Pro
 
95intrepid99kid's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Northern VA
Posts: 2,203
Feedback: 0 / 0%
                     
Hopefully you'll get it fixed. I have always liked the look of your car.
95intrepid99kid is offline  
post #269 of 294 (permalink) Old 01-08-2013, 06:23 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
jradams350's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 38663
Posts: 10,378
Feedback: 4 / 100%
                     
Quote:
Originally Posted by 95intrepid99kid View Post
Hopefully you'll get it fixed. I have always liked the look of your car.
Thanks. Got the issues on the run now.
jradams350 is offline  
post #270 of 294 (permalink) Old 12-10-2013, 02:57 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
jradams350's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: 38663
Posts: 10,378
Feedback: 4 / 100%
                     
When the trans went south for the winter, it really went south for the winter.

Time is up on the thing and when I get my tractor up and running (gotta get a $119 battery for it) I am goping to drag it back here to my house and and remove the trans and see what all went wrong with it.

As it sits the motor runs great, but the trans is growling when in gear and acting like it is stuck in nuetral. Who kows maybe I can also fix the issue with the speedometer (Sensors did not fix it) on it as well.

The Unappreciated Misfit
jradams350 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome