2000 Intrepid ES 3.2L hard starting - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 10-29-2012, 11:39 PM Thread Starter
Intrepid Modder
 
Firemnted's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Wisconsin
Posts: 524
Feedback: 0 / 0%
                     
2000 Intrepid ES 3.2L hard starting

I have 205000 miles on my car and at 202000 I had an open circuit in injector 3 I replaced the Injector and found both the wires were pinched together I have had it sense 2002 and the engine has not been apart prior to this! I fixed the wires (soldered new in and applied duel wall heat shrink) I still had an open circuit so I metered out the harness before replacing the PCM with a pre-flashed remanned the car started and ran flawlessly for 2 days and then it suddenly started starting hard (cranking for 45-60+ seconds to start then runs rough for about 20 seconds then is fine. I just changed the plugs with no change. I tested the fuel pressure and I have 56-58 psi (spec is 44-54) It does have an exhaust leak in both flex pipes behind the cats! I did a compression test and have 125-135psi. and I did find some small cracks in the potting on 3 of the coils! Any Ideas are welcome!

Last edited by Firemnted; 11-01-2012 at 12:12 AM.
Firemnted is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-31-2012, 10:13 AM
Intrepid Modder
 
Join Date: Jan 2005
Location: Novato CA
Posts: 628
Feedback: 0 / 0%
                   
Quote:
Originally Posted by Firemnted View Post
I tested the fuel pressure and I have 56-58 psi (spec is 44-54) ! Any Ideas are welcome!
But what is the fuel pressure after turning off the engine? It should maintain residual pressure of ~40 psi or your fuel pump check valve is bad.
stlrj is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-31-2012, 06:45 PM Thread Starter
Intrepid Modder
 
Firemnted's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Wisconsin
Posts: 524
Feedback: 0 / 0%
                     
After 5 min its 44 the book says anything less than 30 is a bad regulator/filter!
Firemnted is offline  
post #4 of 4 (permalink) Old 12-23-2012, 01:17 AM Thread Starter
Intrepid Modder
 
Firemnted's Avatar
 
Join Date: Oct 2012
Location: Wisconsin
Posts: 524
Feedback: 0 / 0%
                     
I have replaced 3 coils and water pump with timing belt Belt was going I had 205000 miles on it and it was never changed) no change I have three more on the way! Will a cam sensor cause this without a CEL and no codes?
Firemnted is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome