Stereo Question?? - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
post #1 of 14 (permalink) Old 12-29-2012, 02:00 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
MassTrep's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Norton,Ma
Posts: 15
Feedback: 0 / 0%
 
Stereo Question??

Im installing an aftermarket stereo as we speak!anyone know what the purple and yellow wire on the back of the original CD/Tape player is for?it had a harness that plugged into the back,and also a good spot for the ground wire!Im kinda new at wiring so any feedback would be great
MassTrep is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 14 (permalink) Old 12-30-2012, 04:15 PM
Intrepid Modder
 
el_charal's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Lancaster / Palmdale
Posts: 345
Feedback: 0 / 0%
 
I installed an aftermarket stereo last month and the stereo came with instructions and it showed what each wire was for. I THREW THEM AWAY THOUGH. Now I wish I hadn't. Hope someone helps you here.

Last edited by el_charal; 12-30-2012 at 06:40 PM.
el_charal is offline  
post #3 of 14 (permalink) Old 12-30-2012, 05:23 PM
Intrepid Pro
 
Join Date: Feb 2002
Location: Virginia, U.S.
Posts: 14,271
Feedback: 4 / 83%
                     
Violet/Yellow = PCI bus

Ground (pre-2002, round connector at radio) = Black/Yellow and Black/Brown
Ground (2002+, rectangular connector at radio) = Black/Orange and Black/Tan

Last edited by peva; 12-30-2012 at 05:44 PM.
peva is online now  
post #4 of 14 (permalink) Old 12-30-2012, 06:11 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
MassTrep's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Norton,Ma
Posts: 15
Feedback: 0 / 0%
 
Quote:
Originally Posted by peva View Post
Violet/Yellow = PCI bus

Ground (pre-2002, round connector at radio) = Black/Yellow and Black/Brown
Ground (2002+, rectangular connector at radio) = Black/Orange and Black/Tan
I did figure that out thanks!sorry if in wrong forum!anyway i hooked it all up and have power just no sound!!UUGGHHH,i installed a Pioneer DEH-X65BT and used a scosche CR012 harness,where does the 3rd plug on the harness go into or is that one not used?Im stumped checked fuses and all wiring 4X and think i have searched everywhere on the site!
MassTrep is offline  
post #5 of 14 (permalink) Old 12-30-2012, 06:36 PM
Intrepid Modder
 
el_charal's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Lancaster / Palmdale
Posts: 345
Feedback: 0 / 0%
 
I just took a look at the stock radio I took out of my Trep. The 2 solid yellow wires say "battery/constant" and the solid purple wire says "rear positive" Not sure if this helps. I suck at wiring so I bought a kit on eBay that eliminated splicing/cutting. You might wanna consider getting one.
el_charal is offline  
post #6 of 14 (permalink) Old 12-30-2012, 07:02 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
MassTrep's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Norton,Ma
Posts: 15
Feedback: 0 / 0%
 
Quote:
Originally Posted by el_charal View Post
I just took a look at the stock radio I took out of my Trep. The 2 solid yellow wires say "battery/constant" and the solid purple wire says "rear positive" Not sure if this helps. I suck at wiring so I bought a kit on eBay that eliminated splicing/cutting. You might wanna consider getting one.
Thanks! I got a kit but im thinkin the wrong one maybe?seen on here it should only be 2 connections i think and i did not by-pass the amp,know the unit is good!anymore ideas anyone?i did not by-pass the amp is that why?thought i would get some sound
MassTrep is offline  
post #7 of 14 (permalink) Old 12-30-2012, 08:51 PM
Intrepid Pro
 
Join Date: Feb 2002
Location: Virginia, U.S.
Posts: 14,271
Feedback: 4 / 83%
                     
Sorry - I thought you were asking about CD changer wires.
peva is online now  
post #8 of 14 (permalink) Old 12-31-2012, 10:26 AM
Intrepid Pro
 
Intrepticon's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Waterloo, ON, Canada
Posts: 1,391
Feedback: 0 / 0%
                   
Quote:
Originally Posted by MassTrep View Post
Thanks! I got a kit but im thinkin the wrong one maybe?seen on here it should only be 2 connections i think and i did not by-pass the amp,know the unit is good!anymore ideas anyone?i did not by-pass the amp is that why?thought i would get some sound
it could be that your amp (infinity) isn't getting the remote power on signal from the main harness. when I did my stereo the after market only had two connectors... then I ran RCA's to my amps in the trunk then wire back up to the speakers (by-passing all OEM wiring except at the front doors for the front).... there I tapped into the OEM wiring going into the fronts...

Beeble did a nice show and tell

Beeble's Audio Build

On page 2, about half way down there's a pic of the plug I tapped into.. it's located on the passenger side foot kick panel (one location where the infinity amps is located.

I would check that your OEM amp is getting a signal to power on.. if it isn't then connect the remote output from the new stereo to the wire on the harness that connects to your OEM amp..

I've attached some connector pinout diagrams... these are for the connectors that are in your dash..


EDIT: Just to clearify are you looking to by-pass the amp? Also not to sound like a dick but are you sure your audio has the amp?
Attached Images
File Type: jpg Untitled.jpg (94.8 KB, 21 views)
File Type: jpg Untitled2.jpg (75.8 KB, 17 views)

"The Intrepticon" Click Image for Mods & Pics


Last edited by Intrepticon; 12-31-2012 at 10:34 AM.
Intrepticon is offline  
post #9 of 14 (permalink) Old 12-31-2012, 06:49 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
MassTrep's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Norton,Ma
Posts: 15
Feedback: 0 / 0%
 
Thanks for the info!Not D!#&*ish at all. Purpose of this forum is questions right?This is the amp i believe there? and i am not trying to by-pass it,only if it makes it sound better or too make it work!got a new harness today,the old one had 3 connections!!odd looking?A Scosche and the new one is Metra with 2 connections.gonna wire up the new one and ill let you know how it works out.Thanks again
Attached Images
File Type: jpg 2012-12-31 17.17.41.jpg (106.0 KB, 31 views)
File Type: jpg 2012-12-31 16.59.06.jpg (116.3 KB, 28 views)
File Type: jpg 2012-12-31 17.26.19.jpg (115.3 KB, 29 views)
MassTrep is offline  
post #10 of 14 (permalink) Old 12-31-2012, 09:01 PM
Woober Goobers!

 
Ronbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tiny Pebble, AR
Posts: 40,288
Feedback: 44 / 100%
                     
Those pin outs for the 2002-2004 Base radio aren't going to help him in this case. 2002-2004 Base Audio cars didn't have an amp and the wiring isn't shown for it.

You need to connect the amp turn on wire from your aftermarket radio to the Dark Green wire with the Red stripe (car side wiring). That's pin 1 on the black connector you show in your third picture. I don't know what color the wire is on your aftermarket radio but it should be listed in the documentation that came with it. Usually it's a blue wire or a blue wire with a white stripe. Once you hook that up you should get sound.

If you need the pin out connections for a 2000 car with the amp...I can upload them and post them. Let me know if you need them.

"Just Junk It LLC."
Member of the Sold SRT-8 Magnums of DI.net Club!
Perky Jerky for Everyone!!
Crazy Rons House of Mega Deals
Ronbo is offline  
post #11 of 14 (permalink) Old 12-31-2012, 09:20 PM
Woober Goobers!

 
Ronbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tiny Pebble, AR
Posts: 40,288
Feedback: 44 / 100%
                     
Here's the three connectors for the radio in your 2000. C1, C2 are the 7 pin Black and Gray connectors. C3 is the single pin PCI Bus connection that you don't need to worry about because you're installing an aftermarket radio. Good luck.

Ronbo is offline  
post #12 of 14 (permalink) Old 01-01-2013, 08:25 AM
Intrepid Pro
 
Intrepticon's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Waterloo, ON, Canada
Posts: 1,391
Feedback: 0 / 0%
                   
Thank you ronbo. I only had the base, ill try to find pin outs for premium

EDIT: nvm. You have them posted. (Future note.... Don't read and reply until body had sufficient cafine intake)

Last edited by Intrepticon; 01-01-2013 at 08:28 AM.
Intrepticon is offline  
post #13 of 14 (permalink) Old 01-01-2013, 08:09 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
MassTrep's Avatar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Norton,Ma
Posts: 15
Feedback: 0 / 0%
 
Thanks guys for the info!got it working finally.the old harness was not connected to the remote for the Amp,2nd harness was easier and took no time!Heres how it looks,but dont like the dash install kit!Next is some new speakers all over,it sounds really good though.Impressed w the aftermarket deck so far!got an old 10in Eclipse Sub laying around i wanna try to work into the rear armrest behind,that would be cool!!Thanks again for the help
Attached Images
File Type: jpg 2013-01-01 16.28.05.jpg (140.6 KB, 28 views)
File Type: jpg 2013-01-01 18.31.01.jpg (43.2 KB, 24 views)
MassTrep is offline  
post #14 of 14 (permalink) Old 01-02-2013, 09:25 AM
Intrepid Pro
 
Intrepticon's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Waterloo, ON, Canada
Posts: 1,391
Feedback: 0 / 0%
                   
Looks nice!.... I didn't like the MTC for the heat so I swapped to ATC ..
Intrepticon is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome