stock amp to infinity amp help me - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 11-13-2012, 05:28 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
intrepidjestyr's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: illinois
Posts: 73
Feedback: 0 / 0%
 
Sad stock amp to infinity amp help me

i have a 96 trep es it came with the mid line amp set up, now i am trying to transplant an infinity amp from a 95 es but i cant get any audio... i hooked up all the wires according to what it said on the amp but its not pushing any sound please help
intrepidjestyr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 11-13-2012, 05:42 PM
1st Gen FTW - It's AutoMedic!

 
cdmccul's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Garrison, ND
Posts: 15,412
Feedback: 18 / 100%
                     
Try plugging the old amp back in?

Maybe you don't have the trigger wire hooked up correctly?
cdmccul is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 11-13-2012, 05:45 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
intrepidjestyr's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: illinois
Posts: 73
Feedback: 0 / 0%
 
the original plugs for the old amp were shot so i cant put the old amp back in
intrepidjestyr is offline  
post #4 of 13 (permalink) Old 11-13-2012, 05:54 PM
1st Gen FTW - It's AutoMedic!

 
cdmccul's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Garrison, ND
Posts: 15,412
Feedback: 18 / 100%
                     
Do you have power on the trigger wire when you have the main radio on? Do you have main power back there? Do you have a confirmed ground?
cdmccul is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 11-13-2012, 06:02 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
intrepidjestyr's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: illinois
Posts: 73
Feedback: 0 / 0%
 
when the old amp was hooked up there was power and everything worked great. im using the ground that the factory amp was ran to
intrepidjestyr is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 11-13-2012, 06:13 PM
1st Gen FTW - It's AutoMedic!

 
cdmccul's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Garrison, ND
Posts: 15,412
Feedback: 18 / 100%
                     
In your PM you talked about having two red wires, and separate trigger - I can tell you that the wire body audio wire harness is completely different between the two amps, so I don't know about converting them from one to the other.

I would see what the power is like on the two red wires - see if they are both constant hot - the trigger wire will be a switched hot.
cdmccul is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 11-13-2012, 06:13 PM
1st Gen FTW - It's AutoMedic!

 
cdmccul's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Garrison, ND
Posts: 15,412
Feedback: 18 / 100%
                     
Do you know for a fact the new amp is good?
cdmccul is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 11-13-2012, 06:30 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
intrepidjestyr's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: illinois
Posts: 73
Feedback: 0 / 0%
 
I know for a fact that the new amp worked when the car it was in got parked a few years ago

Last edited by intrepidjestyr; 11-13-2012 at 06:31 PM. Reason: typo
intrepidjestyr is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 11-13-2012, 06:38 PM
1st Gen FTW - It's AutoMedic!

 
cdmccul's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Garrison, ND
Posts: 15,412
Feedback: 18 / 100%
                     
If you have both cars there, the best thing to do is remove the dash and swap over the body harness. You MIGHT be able to just pull the back seat, and passenger front seat, and various bits of trim, and just change the harness down the body, and not have to remove the dash...
cdmccul is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 11-13-2012, 08:13 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
intrepidjestyr's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: illinois
Posts: 73
Feedback: 0 / 0%
 
Wouldn't it just be easier to run new power and remote wires?
intrepidjestyr is offline  
post #11 of 13 (permalink) Old 11-14-2012, 11:19 AM
1st Gen FTW - It's AutoMedic!

 
cdmccul's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Garrison, ND
Posts: 15,412
Feedback: 18 / 100%
                     
We don't do things because they are easy, we do things because they are right.

If you can't get it to work, I'd just remove the whole works and go aftermarket.
cdmccul is offline  
post #12 of 13 (permalink) Old 11-14-2012, 07:21 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
intrepidjestyr's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: illinois
Posts: 73
Feedback: 0 / 0%
 
So yeah all I had to do was run a new 12v constant and everything works great
intrepidjestyr is offline  
post #13 of 13 (permalink) Old 11-14-2012, 07:23 PM
1st Gen FTW - It's AutoMedic!

 
cdmccul's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Garrison, ND
Posts: 15,412
Feedback: 18 / 100%
                     
Great! Glad you got it working. Did you find out why the original 12v constant wasn't doing it?
cdmccul is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Random Question

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome