So this morning my indiglo back light won't come on for my gauges - Page 2 - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rating: Thread Rating: 1 votes, 5.00 average. Display Modes
post #16 of 23 (permalink) Old 09-23-2012, 09:11 AM
Intrepid Newbie
 
Join Date: May 2012
Location: 60 miles south of Canada 18 miles east of Montana
Posts: 8
Feedback: 0 / 0%
 
The cluster is out of a 2002 Special and is in a 2002 ES Intrepid. The issue started the day after the install and has been intermittent. Every thing works on the cluster with the exception of the indiglo working when it wants to.
tmknecht is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #17 of 23 (permalink) Old 09-27-2012, 12:50 AM
Intrepid Modder
 
el_charal's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Lancaster / Palmdale
Posts: 345
Feedback: 0 / 0%
 
I'm surprised no one's replied to you yet. There are a few members on here that I'm SURE can help you and are familiar with 300m clusters and glitches. I am not. But personally what I would do if is take off check for loose connections and things of that nature.
el_charal is offline  
post #18 of 23 (permalink) Old 09-27-2012, 01:57 AM
1st Gen FTW - It's AutoMedic!

 
cdmccul's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Garrison, ND
Posts: 15,412
Feedback: 18 / 100%
                     
Quote:
Originally Posted by tmknecht View Post
The cluster is out of a 2002 Special and is in a 2002 ES Intrepid. The issue started the day after the install and has been intermittent. Every thing works on the cluster with the exception of the indiglo working when it wants to.
The inverter and ballast for the EL sheet could be going south - I'm not sure where that is or how it is replaced on those clusters, but that''s my guess. You could possibly disable the OEM one and put in an aftermarket one from eBay or something - I'm not sure how much they'd be to replace, or what models could be used to replace it...
cdmccul is offline  
post #19 of 23 (permalink) Old 09-27-2012, 08:10 PM
Intrepid Newbie
 
Join Date: May 2012
Location: 60 miles south of Canada 18 miles east of Montana
Posts: 8
Feedback: 0 / 0%
 
Quote:
Originally Posted by el_charal View Post
I'm surprised no one's replied to you yet.
.
Me too.

I've done some research on EL, and it turns out that Ma has been using it since 1960 on the Imperials and it has expanded from there. I would like to hear from some one that has had success in repairing this kind of issue.
tmknecht is offline  
post #20 of 23 (permalink) Old 09-29-2012, 09:57 PM
Intrepid Newbie
 
Join Date: May 2012
Location: 60 miles south of Canada 18 miles east of Montana
Posts: 8
Feedback: 0 / 0%
 
Yesterday I found out that heat seems to affect the operation. When the car is cold they dont illuminate, however on longer drives when the interior gets good and warm they will work. I am assuming at this point that it it a loose solder connection on the circuit board similar to the display issues on the atc heads.
tmknecht is offline  
post #21 of 23 (permalink) Old 09-29-2012, 09:59 PM
Woober Goobers!

 
Ronbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tiny Pebble, AR
Posts: 39,974
Feedback: 44 / 100%
                     
Yep....take the cluster apart and try re-soldering the ballast connections.
Ronbo is online now  
post #22 of 23 (permalink) Old 09-29-2012, 10:32 PM
Intrepid Newbie
 
Join Date: May 2012
Location: 60 miles south of Canada 18 miles east of Montana
Posts: 8
Feedback: 0 / 0%
 
It would be nice to have a pinout so I can bench test the illumination. Does anyone have access to alldata or would the fsm have the cluster pinout?
tmknecht is offline  
post #23 of 23 (permalink) Old 09-29-2012, 10:43 PM
Woober Goobers!

 
Ronbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tiny Pebble, AR
Posts: 39,974
Feedback: 44 / 100%
                     
That info is in the FSM....look it up.
Ronbo is online now  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome