Still more noise after the end of the popping noise. - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 11-30-2008, 08:02 AM Thread Starter
Intrepid Fan
 
Eng. Yamen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Montréal,QC
Posts: 210
Feedback: 0 / 0%
                     
Still more noise after the end of the popping noise.

Hi everyone,

Fist of all I'm finally done with the front-end popping noise that had been annoying me for more than a year thank God. My mechanic and I couldn't diagnose that sound in the beginning when it was an intermittent issue. But after it had developed to an everyday noise, it appeared to be a bearing issue. Something in the right hub/bearing assembly was shot (didn't get the full details from the mechanic, don't ask me!), and the mechanic replaced. Hope this helps!


Now with the whining noise. I first noticed last year in the WINTER that there is some whining noise coming from the frond end when accelerating (when the RPM is above 2k), and even when idling. When the winter had ended, the noise disappeared. Now, this winter, it's back. The A/C and accessories belts were old and deteriorated, so I had them replaced few weeks ago. But the problem still exists.

I noticed 2 weird things about it:
1- USUALLY after driving the car for more than 15 minutes, the noise disappears when idling, but does NOT disappear when accelerating (more than 2k). But, however, it becomes quieter.
2- When I start the car and it's idling, the noise is there. But when I push the gas pedal just a little bit, the noise disappears then starts again when the RPM needle is steady (no matter where it stands - 1000,1500,2000...).

What could this be?? HELP

Last edited by Eng. Yamen; 11-30-2008 at 08:26 AM.
Eng. Yamen is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 11-30-2008, 08:28 AM Thread Starter
Intrepid Fan
 
Eng. Yamen's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Location: Montréal,QC
Posts: 210
Feedback: 0 / 0%
                     
MODERATORS, please delete this thread. I posted it in its right place (The 1st gen discussion forum).
Eng. Yamen is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome