Another 2.7 Intrepid - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 04-13-2009, 08:51 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
indyred 93's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Indiana
Posts: 8
Feedback: 0 / 0%
 
Another 2.7 Intrepid

I just bought a 2000 2.7 Intrepid with 134,000 miles for a project for $700. The guy I bought it from said it needed a timing chain that it slipped a tooth. I did the key thing and 3 codes came up, I got those all cleared up none to do with timing. The car acts like it has a bad vacuum leak at the rear of the engine under acceleration, not when it idles, and idles high and rough. It seems to act up at start up, after it is warm it does just fine. So I bought an OB2 and got a 4th code which displays "manufacture control". I have replaced the MAP and cam sensors but did not help. What could be the manufacture control code be? The car runs great after clearing the codes. Thanks in advance.
indyred 93 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 04-13-2009, 10:37 PM
I hit shit with sticks!


 
Daytrepper's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Zebulon, NC
Posts: 37,147
Feedback: 21 / 100%
                     
Garage
What is the code number for the "manufacturer control" code?
Daytrepper is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 04-14-2009, 06:02 AM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
indyred 93's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Indiana
Posts: 8
Feedback: 0 / 0%
 
That is all that comes up on my OBD2 is "manufacture control". No code number at all. Clear that at it runs like new car or wait until it warms up.
indyred 93 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 (permalink) Old 04-15-2009, 06:49 AM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
indyred 93's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Indiana
Posts: 8
Feedback: 0 / 0%
 
bump
indyred 93 is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 04-15-2009, 07:04 AM
I hit shit with sticks!


 
Daytrepper's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Zebulon, NC
Posts: 37,147
Feedback: 21 / 100%
                     
Garage
Quote:
Originally Posted by indyred 93 View Post
That is all that comes up on my OBD2 is "manufacture control". No code number at all. Clear that at it runs like new car or wait until it warms up.
Do the "key dance", all code numbers stored should come up on the odometer. Click the key on and off three times leaving it on the third time.

It sucks that they block some of the codes by putting "manufacturer control".
Daytrepper is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 04-17-2009, 05:17 AM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
indyred 93's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Indiana
Posts: 8
Feedback: 0 / 0%
 
Key dance shows no codes atall. Just manufacturer control on the obd2. Only time it will throw that code is when it is cold, when it sits all night. Starts right up but idles between 1500-2000 RPM and rough. Mil will come oh and stay on, then wait a few seconds and it will idle down and it will be fine up to an hours time. That's as long as I have let it run since I have had it.
Any more advice would be helpful. Thanks again.
indyred 93 is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 04-17-2009, 05:23 AM
I hit shit with sticks!


 
Daytrepper's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Zebulon, NC
Posts: 37,147
Feedback: 21 / 100%
                     
Garage
Have you tried the key dance while the MIL is on? Just making sure, if its not on it wont show in the key dance.

Other than that, you'll need a better scanner that is capable of reading historic codes.
Daytrepper is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 04-17-2009, 06:36 AM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
indyred 93's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Indiana
Posts: 8
Feedback: 0 / 0%
 
Took your advice and double checked the key dance with the engine light on. No code, good deal right? I start it up which it does right away and after sitting atleast 12 hours it sounds good, no rough idle just normal high idle. I have always cleared the code before. Maybe the engine light has to be on for this particular model to run right!! LOL! I'll just need to get it to somebody with a better scanner as you suggested. Thanks for your input.
indyred 93 is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 05-02-2009, 09:22 AM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
indyred 93's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Indiana
Posts: 8
Feedback: 0 / 0%
 
I finally let someone smarter than me check out the car for me, my 18 year old son.. He looked at my scanner and seen the code 1391 above manufarure control which for some reason I didn't see the dozon or so time I tried it. Anyway, yeah I'm an idiot in this case, The cam sensor was changed so I checked the voltage from the PCM and am only getting 2.8 volts. According to Haynes I should be getting 5.0 volts with the key in the run position. Am I losing the computer or has anybody have any ideas I can try?
indyred 93 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome