Very Rapid, Very Light Ticking in 300M - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 08-07-2009, 02:20 AM Thread Starter
Intrepid Fan
 
apeterson17's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Ohio
Posts: 109
Feedback: 0 / 0%
 
Question Very Rapid, Very Light Ticking in 300M

I noticed that my fiancees 300M has a very rapid soft tick only when its idling, or running at low rpm with not much pressure on the gas pedal. The only time I hear it is when were up next to sumthin. I tried an oil change 5W30 Castrol Edge to no avail. 87000 miles 3.5l ho. We were told a new belt was put on it when we bought it a year ago. 15K miles since. I lifted the hood and it sounded like the belt...but ive never heard it on any car before unless the oils gettin thin? Any ideas? Thanks for the help ahead of time.
apeterson17 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 08-07-2009, 08:12 AM
Intrepid Modder
 
kamikaze's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: evansville, In
Posts: 323
Feedback: 3 / 100%
 
mine does it to. I took it to the dealership and they said it was the fuel injectors. they said it was normal and not to worry. whether or not they're rite I don't know. I took the valve covers off and everything looks ok.
kamikaze is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 08-07-2009, 09:57 PM
Intrepid Modder
 
Join Date: Jul 2009
Location: Mo.
Posts: 383
Feedback: 0 / 0%
                     
Yes the injectors have a slight tick to them. What I do is take a short piece of garden hose and use it holding one end to my ear to try and isolate where the sound is coming from. I just replaced my AC idler pulley but I thought it was the power steering pump it was a combo of ticking and whining.

Recently ran the pump dry due to a pressure line leak and picked up an AC idler pulley and bracket from the yard cause my bracket was rusted and too hard to adjust. I went ahead and used the pulley that was on it and threw mine away. I thought the pump was damaged but after using the hose trick found out it was the idler I picked up at the yard. Replaced it with a new one, runs extremely quiet now.

Last edited by avenge; 08-07-2009 at 09:59 PM.
avenge is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome