Almost had it with this car!! - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 03:42 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
FunkRider's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hamilton Ontario Canada
Posts: 3,498
Feedback: 0 / 0%
                     
Angry Almost had it with this car!!

I go to start my car this morning. *Click* nothing. ok, it does this once and a bit but starts after a second or two. After 15 minutes of trying I say screw it.

Set the car up in the garage start checking the connections on the starter. I test the battery for voltage, little low so i put it on the charger. I clean the clip connector on the starter (same part i cleaned last time to fix this problem) and plug it back in. Put the battery back in. Give the starter a try, click nothing. Try again, click then the dash lights go out radio goes out.

So now all that works are the interior lights, and the Auto temp control. I can't even get the solenoid on the starter to click! WTF fucking pos american car.
FunkRider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 03:59 PM
Intrepid Modder
 
STBEAR007's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 376
Feedback: 0 / 0%
 
hopefully not the BCM was going and now gone?
STBEAR007 is offline  
post #3 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 04:04 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
FunkRider's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hamilton Ontario Canada
Posts: 3,498
Feedback: 0 / 0%
                     
BMC doesn't control the starter does it? If it was the BCM wouldn't the Auto temp control not work also?
FunkRider is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 05:33 PM
Intrepid Pro
 
adaptabl's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Windsor, Ontario
Posts: 2,369
Feedback: 0 / 0%
                     
Sounds like a starter. Thats a known problem. Get a rebuilt unit the contacts are better than from the factory. Hope you didn't damage something else with the bad starter. Good luck. You have a Chrysler with almost 80,000KM and will need some good luck.
adaptabl is offline  
post #5 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 06:23 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
FunkRider's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hamilton Ontario Canada
Posts: 3,498
Feedback: 0 / 0%
                     
Its not just the starter anymore, the car is dead. Everything except interior lights and Auto temp control is dead.
FunkRider is offline  
post #6 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 06:33 PM
.
 
Hypnos's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Michigan
Posts: 9,861
Feedback: 0 / 0%
                     
...Maybe your battery is toast? Have you tried jumping it?
Hypnos is offline  
post #7 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 06:53 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
FunkRider's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hamilton Ontario Canada
Posts: 3,498
Feedback: 0 / 0%
                     
Its freshly charged. reads 14 volts.
FunkRider is offline  
post #8 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 07:49 PM
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 1,461
Feedback: 0 / 0%
               
I feel your pain bro
Black94ES is offline  
post #9 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 08:24 PM
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 533
Feedback: 0 / 0%
                     
Check on the ground strap that runs on the passenger side of the engine compartment between the engine, frame, and body. Mine did the same thing and the strap was corroded and broke, well, crumbled.
jnutz is offline  
post #10 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 09:17 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
FunkRider's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hamilton Ontario Canada
Posts: 3,498
Feedback: 0 / 0%
                     
Replacement was found at the dealership?
I'll go check that now, thanks.
FunkRider is offline  
post #11 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 09:28 PM
.
 
Hypnos's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Michigan
Posts: 9,861
Feedback: 0 / 0%
                     
Dealership? Its just a wire. If it is the problem, you should be able to replace it with a couple feet of 6 awg (or whatever size it is) and 2 crimps.

Personally I would stop at a car audio shop and pick up some 4 awg and gold crimps.


You can test if its bad by puting the -/black lead of your meter on any car metal(besides anything on the engine), and put the +/red lead on the positive battery terminal. If it shows 14v, then your chasis ground wire is good.
Hypnos is offline  
post #12 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 09:29 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
FunkRider's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hamilton Ontario Canada
Posts: 3,498
Feedback: 0 / 0%
                     
Hmm... I can only see ground straps that go from the frame to the engine. Where they the ones you were talking about?
FunkRider is offline  
post #13 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 09:31 PM
.
 
Hypnos's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Michigan
Posts: 9,861
Feedback: 0 / 0%
                     
It goes down the side of the battery, right to the frame.
Hypnos is offline  
post #14 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 09:38 PM Thread Starter
Intrepid Pro
 
FunkRider's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Hamilton Ontario Canada
Posts: 3,498
Feedback: 0 / 0%
                     
I never thought about using something like that Hypnos. Will it hold up to the heat?
FunkRider is offline  
post #15 of 21 (permalink) Old 03-30-2003, 09:38 PM
.
 
Hypnos's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Michigan
Posts: 9,861
Feedback: 0 / 0%
                     
Heres a pic of my ground strap. My chasis one isnt the stock one, but it follows the same path. You can see alittle bit of the gold crimp where its on the chassis. Your wire should go to the same place.

Hypnos is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome