bad fan? - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 10-02-2003, 10:16 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 44
Feedback: 0 / 0%
 
Exclamation bad fan?

Driving home last night in this nice 108 deg. f. fall temp here in phx, With the air on the temp went crazy had to pull over and shut her down for awhile. When the trep cooled down decided to try to drive it home with out air cond. the temp stayed right at half way mark. When I arived home I popped the hood to see if both fans where working and only the driver side fan was operating. When are both fans soppose to kick on? thanks for your input
azgearpro is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 10-02-2003, 11:11 AM
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,992
Feedback: 0 / 0%
                     
Last two mornings I had ICE on my windshield! here in North Carolina Smokies.
The shop manual on this site says both fans are supposed to run in tandem- two speed fans, but they both are wired to run together... sounds like a stuck/ bad fan motor...
alarkyokie is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 10-02-2003, 05:41 PM
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 638
Feedback: 0 / 0%
 
You might also want to check the fan relays.
eaglevision4me is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 10-02-2003, 10:29 PM
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 36
Feedback: 0 / 0%
 
half way mark? Do 97s run hotter than 96s? Mine runs at the 1/4 mark and has since we got it.
96loaded is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 10-03-2003, 10:14 AM Thread Starter
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 44
Feedback: 0 / 0%
 
Checked relays and high speed fan relay has a open circuit, thanks for the info guys. By the way it is still 108 F here in phx, the car with air on in traffic satys right at half way mark is that normal?
azgearpro is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 10-03-2003, 10:20 AM
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 134
Feedback: 0 / 0%
 
I had one of mine go bad a few months back. One fan was making this weird noise so they had to replace the whole unit. Damn expensive. The part was like $690. :(
lhs99 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome