Factory Alarm Not Working - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 11-10-2004, 02:48 PM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 684
Feedback: 2 / 100%
                     
Factory Alarm Not Working

Here's my car:

Factory alarm(I know, the dealer told me so, plus I tripped it once)
Sun sensor
Keyless entry
No ATC


My alarm isn't working. I tried today, unlocked the car with the remote, got in, locked it with the remote and opened a door. Nothing. Plus, the light on the sun sensor doesn't flash anymore when the car is locked and I know it did previously. The LED in the sensor still works, as it lights up when I start the car. I can only think of 2 things I've done since I bought the car that may have affected something:

1) This summer something wonky happened. Don't know why, but I got into my car and not sure what I did but the alarm went off. Didn't know how to shut it off so the damn horn honked for like 2 or 3 minutes, then stopped. Drove away no problem. I think, though I'm not sure, that just before this, when I unlocked the car, the horn went off 3 times, which means a tamper alert?

2) I had my EVIC installed this summer. Doubt if this did anything, but I did blow a fuse while installing it(can't remember which fuse it was, maybe Gorm you would remember, but the fuse was replaced). I checked and don't see any fuses related to the alarm system that may have blown.

So any ideas what could be up and why the system no longer works?
Morphy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 11-12-2004, 09:24 AM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 684
Feedback: 2 / 100%
                     
anyone??????

bueller?????
Morphy is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 11-12-2004, 05:48 PM
Intrepid Pro
 
Join Date: Jul 2004
Location: Lincoln NE
Posts: 1,373
Feedback: 0 / 0%
                     
So after your alarm went off you were able to start the car and drive away without pushing the unlock button which turns it off. And when you press lock it honks the horn and flashes the park lights right then the red LED light should flash for a bout 16 seconds after that the alarm is set is this correct
popimp is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 11-15-2004, 10:48 AM Thread Starter
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 684
Feedback: 2 / 100%
                     
When the alarm went off I sat in the parking lot for 2-3 minutes until the alarm stopped(it went off on it's own I think, I know I took the car manual out and was reading it, don't remember if I unlocked the doors with the remote). I then drove away no problem. Now ya, when I lock the car, the horn honks, the lights flash, but the LED does not flash at all.

Is there a way for a bonehead like me to disable the alarm?

Last edited by Morphy; 11-15-2004 at 11:21 AM.
Morphy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Disabling Factory Alarm bdawg Chrysler Concorde, LHS, and Eagle Vision 4 06-05-2009 11:24 PM
Factory alarm install Antibody Performance / Modifications (Second Generation) 0 07-10-2004 11:34 PM
Factory Alarm EngineerJoe General Discussion 8 11-05-2003 11:46 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome