01 intrepid wont start ????? - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 11-25-2004, 06:02 PM Thread Starter
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 12
Feedback: 0 / 0%
 
Smile 01 intrepid wont start ?????

hi all got a problem with my 01 intrepid , got in it after sitting for a few days started fine. Took it to the car wash came back home parked it for a few hours tried starting it and nothing !! everything lights up all power works fine ... just wont start no click... no nothing left it over night tried it in the morning started just fine ran it to operating temp turned it off and again nothing ... please help thanks :(
TrepDogg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 11-25-2004, 06:29 PM
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 126
Feedback: 0 / 0%
 
I had a nissan that did that.... turned out to be corroded connections at the starter....... good luck
Adam1280 is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 11-27-2004, 12:27 AM
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 69
Feedback: 0 / 0%
 
check the sensors...I don't remember exactly which ones, but I had a similar problem - the engine would shut down by himself after operating some time, after I changed the sensor - everything was OK. It always good to go to the garage and check for error codes on your car's computer.
ssmirnoff is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 6 (permalink) Old 11-27-2004, 12:30 AM
Intrepid Newbie
 
problem-creator's Avatar
 
Join Date: May 2004
Posts: 42
Feedback: 0 / 0%
 
Quote:
Originally Posted by ssmirnoff
- the engine would shut down by himself after operating some time,.

how do you tell the sex of your engine?
problem-creator is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 11-27-2004, 10:38 PM
 
Join Date: May 2004
Posts: 2,893
Feedback: 0 / 0%
                     
hondas toyotas or any other 4 cylinders that are not good are females. the 4 bangers that are really good 4bangers and up are males. or this is a biased opinion
ESMIKE96 is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 11-28-2004, 01:15 AM
Intrepid Modder
 
01_RT's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: Sacramento, CA
Posts: 285
Feedback: 0 / 0%
                     
Quote:
Originally Posted by TrepDogg
hi all got a problem with my 01 intrepid , got in it after sitting for a few days started fine. Took it to the car wash came back home parked it for a few hours tried starting it and nothing !! everything lights up all power works fine ... just wont start no click... no nothing left it over night tried it in the morning started just fine ran it to operating temp turned it off and again nothing ... please help thanks :(
I just has a defective ignition switch replaced with 38k on my Intrepid. My symptoms were similar to yours except that it would only happen when the inside of the cab was cold. After 3+ trips to the dealer they diagnosed at the ignition swtich. The dealer printed out a TSB but I did not see the details that it had on it.

Hopefully you don't have any aftermarket stiff installed. The dealer made me take our almost the entire aftermarket alarm system. They told me that since the after-market alarm system was connected to the ignition, they could not do anything for me since they could not trace through the aftermarket alarm system. They first told me to remove the started kill that Crapy City took out and I went back to the dealer. They then told me since the aftermarket alarm had resistors tied into the PCI bus, Crappy City removed those too. They were going to have me take it back one more time since the alarm still had power going to it. After arguing with the service manager, the head tech took the ignition switch out, tested it and told the service manager it was the ignition switch. The service manager took me back to the pit and showed me why he wanted all the Crappy City stuff taken out. The entire ignition and wiring was installed with 12 gauge speaker wire. WTF. I'm in the process of taking pictures and sending in a complaint with an estimate a reputable car installer in my area to have the entire alarm rewired. Nice work Circuit City. I went back to complain and the pimple faced kid at Crappy City told me they also use speaker wire for pin switches too.
01_RT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Car won't start after cam/crank sensor replacement suprmanlover1 General Discussion (First Generation) 13 09-26-2017 03:22 PM
2002 intrepid will not start!!! GHJ General Discussion 6 10-24-2004 11:49 PM
01 Intrepid for sale!!! Dallxx Buy / Sell / Trade 1 03-04-2004 04:20 PM
New to the Intrepid Improvement fun... Raisor General Discussion (Second Generation) 5 02-16-2004 04:15 PM
Intrepid runs rough at start chucksim General Discussion 1 06-04-2003 03:15 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome