Problems - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 10-05-2006, 01:01 PM Thread Starter
Garfield Rules
 
95trep3.3's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Summerville, SC
Posts: 9,144
Feedback: 4 / 100%
                     
Problems

I am now haveing a problem where my cooling fans are not comming on. I replaced the sender/switch and still nothing I am getting 13 volts from the tan wire at the fan assembly, but not at the yellow wire. But now I am having problems with the IAC when I turn the A/C on trying to get the fans to come on they don't so I turn the A/C off and the engine stalls. The A/C dosen't work by the way even if I unplug the clutch plug and pull the realy it still stalls. I can hear when the IAC opens cause the idle goes up and when I turn it off the idel drops real low and stalls. Any Ideas.

November 2011 COTM winner
R.I.P Kyle you will be missed.
95trep3.3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 10-05-2006, 02:00 PM
I hit shit with sticks!


 
Daytrepper's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Zebulon, NC
Posts: 37,153
Feedback: 21 / 100%
                     
Garage
Did you check the fuses and relays? Fan motors? Im not sure on a 1st gen, but it may be just the same as a 2gen-- the a/c clutch and fans are on the same fuse. The relays may operate the ground circuit on the fans too, so a bad fuse or relay could cause this, even though you have power at the fans. The idle problem may be just the ecm thinking the a/c is on. I would fix the a/c/fan problem first, and see if the IAC problem still exists. Hope this helps.
Daytrepper is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 10-05-2006, 02:28 PM Thread Starter
Garfield Rules
 
95trep3.3's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: Summerville, SC
Posts: 9,144
Feedback: 4 / 100%
                     
Ya I checked the realys and the fuses there are all good. I think the motors are fine cause they came on all of a suddon by them selfs like they are supose to normaly, So I think it is something that contrls them But I can't figure out what that is. and I have the belt off the A/C Compresser cause it is locked up and I also ran it with out the fuse and the realy for the A/C and it still stalled.
95trep3.3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 10-05-2006, 02:57 PM
 
Join Date: May 2003
Posts: 1,992
Feedback: 0 / 0%
                     
alarkyokie is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting problems afx Chrysler Concorde, LHS, and Eagle Vision 6 08-26-2006 11:11 PM
'97 Dodge Intrepid ES Front end problems Dana44 General Discussion (First Generation) 6 07-21-2006 10:46 PM
poor car xxxxx8845int General Discussion 9 02-04-2006 08:53 PM
Engine & Trans. Problems... EngineerJoe General Discussion 8 11-14-2005 02:42 PM
Receiver & Bouncing Problems. xXAaronXx General Discussion (First Generation) 2 07-05-2005 06:52 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome