my new Red Baby - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 18 (permalink) Old 07-23-2009, 06:49 PM Thread Starter
Intrepid Fan
 
MinJady's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Montreal
Posts: 181
Feedback: 0 / 0%
 
my new Red Baby

So, I haven't asked many questions lately but I sold my silver trep and I got a new one in better condition (less rust). I have a few repairs to do on this car but nothing major. One thing is I have to replace the windshield. Anyway it's a 1997 Chrysler Intrepid ES 3.5L.
I tried installing a stereo in it but the sound wouldn't come out! Not sure what I did wrong there. Any suggestions?
I am going to put some pics up. I didn't do much to it yet, just got an extra set of rims for my summer tires and I painted them graphite.
Let me know what you think! And any suggestions or advice is appreciated.
Thanks!
btw this is a work in progress. There's still things I need to do to make it look better lol.
Attached Images
File Type: jpeg media3.jpeg (81.3 KB, 196 views)
File Type: jpeg media4.jpeg (67.6 KB, 62 views)
File Type: jpeg media5.jpeg (116.9 KB, 193 views)
File Type: jpeg media6.jpeg (63.2 KB, 84 views)
File Type: jpeg media7.jpeg (91.4 KB, 205 views)
File Type: jpeg media8.jpeg (96.7 KB, 198 views)
File Type: jpeg media9.jpeg (78.4 KB, 187 views)
MinJady is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 18 (permalink) Old 07-23-2009, 06:56 PM
Intrepid Fan
 
95 Intrepid Evil's's Avatar
 
Join Date: Jun 2009
Location: brooklyn,ny
Posts: 243
Feedback: 0 / 0%
                     
Wow i like it must be the Red. All that power under the hood 3.5 woohoo !! What ya pay for it? did you check the fuse for the radio,,yeah i know too simple to be a fuse
95 Intrepid Evil's is offline  
post #3 of 18 (permalink) Old 07-23-2009, 07:00 PM
Intrepid Modder
 
Join Date: Jul 2009
Location: St. louis
Posts: 308
Feedback: 0 / 0%
                     
Do you mean it turns on and everything works but there's no sound?
make sure you don't have the positive and negative on one speaker switched, It only takes one wrong wire and you'll have no sound.

If you think your head unit is bad, then find a speaker thats not attached to your car, hook the constant, switched and ground wire to the harness, then test the speaker wires, from the head unit one at a time with that speaker

Last edited by jfree3; 07-23-2009 at 07:05 PM.
jfree3 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 18 (permalink) Old 07-23-2009, 07:17 PM
Intrepid Pro
 
Join Date: May 2008
Posts: 8,218
Feedback: 2 / 100%
                     
Did you hook up the amp power wire?
crypt keeper is offline  
post #5 of 18 (permalink) Old 07-23-2009, 08:39 PM
Intrepid Pro
 
MegaTrep's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: M'waukee, WI
Posts: 2,792
Feedback: 2 / 100%
                     
Love the red. Those wheels look sweet!
MegaTrep is offline  
post #6 of 18 (permalink) Old 07-23-2009, 09:52 PM
Intrepid Pro
 
gn300's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Aylesford, Nova Scotia
Posts: 2,461
Feedback: 0 / 0%
                     
When you take those wheels off for the winter, the "inserts' might look good in a silver or lighter shade.
gn300 is offline  
post #7 of 18 (permalink) Old 07-23-2009, 10:59 PM Thread Starter
Intrepid Fan
 
MinJady's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Montreal
Posts: 181
Feedback: 0 / 0%
 
Quote:
Originally Posted by jfree3 View Post
Do you mean it turns on and everything works but there's no sound?
make sure you don't have the positive and negative on one speaker switched, It only takes one wrong wire and you'll have no sound.

If you think your head unit is bad, then find a speaker thats not attached to your car, hook the constant, switched and ground wire to the harness, then test the speaker wires, from the head unit one at a time with that speaker
the speakers work perfectly fine once I unhooked everything and put the original radio back in lol.
MinJady is offline  
post #8 of 18 (permalink) Old 07-23-2009, 11:00 PM Thread Starter
Intrepid Fan
 
MinJady's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Montreal
Posts: 181
Feedback: 0 / 0%
 
Quote:
Originally Posted by crypt keeper View Post
Did you hook up the amp power wire?

Ok, this might sound stupid... but how do you hook up the power amp?? I hooked up everything that I saw needed to be hooked up.. lol
MinJady is offline  
post #9 of 18 (permalink) Old 07-24-2009, 12:07 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: May 2008
Posts: 8,218
Feedback: 2 / 100%
                     
Do you have blue wire and a yellow wire that arent hooked to anything?
if so conect them together and you should be fine.
crypt keeper is offline  
post #10 of 18 (permalink) Old 07-24-2009, 12:17 AM Thread Starter
Intrepid Fan
 
MinJady's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Montreal
Posts: 181
Feedback: 0 / 0%
 
Quote:
Originally Posted by crypt keeper View Post
Do you have blue wire and a yellow wire that arent hooked to anything?
if so conect them together and you should be fine.
I have a blue and an orange wire that aren't connected to anything.. ??
MinJady is offline  
post #11 of 18 (permalink) Old 07-24-2009, 12:27 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: May 2008
Posts: 8,218
Feedback: 2 / 100%
                     
Are you using ah aftermarket wiring harness?
crypt keeper is offline  
post #12 of 18 (permalink) Old 07-24-2009, 01:33 AM Thread Starter
Intrepid Fan
 
MinJady's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Montreal
Posts: 181
Feedback: 0 / 0%
 
Quote:
Originally Posted by crypt keeper View Post
Are you using ah aftermarket wiring harness?
yea, I'm using a wire harness kit I bought.
MinJady is offline  
post #13 of 18 (permalink) Old 07-25-2009, 10:19 AM
Intrepid Pro
 
be_man36's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: montreal
Posts: 1,416
Feedback: -1 / 0%
                     
hey mindy! your car looks sweet and the new rims you did look awesome, cant wait too see it in person! as for your radio it worked in your other trep so why isnt it working in this new one? could it be that this new trep has the infinity sound system with the amp? I hear those are a PITA to install cuzz u have to bypass the amp or something like that...
be_man36 is offline  
post #14 of 18 (permalink) Old 07-25-2009, 11:47 AM Thread Starter
Intrepid Fan
 
MinJady's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Montreal
Posts: 181
Feedback: 0 / 0%
 
Quote:
Originally Posted by be_man36 View Post
hey mindy! your car looks sweet and the new rims you did look awesome, cant wait too see it in person! as for your radio it worked in your other trep so why isnt it working in this new one? could it be that this new trep has the infinity sound system with the amp? I hear those are a PITA to install cuzz u have to bypass the amp or something like that...


I guess it could be that. I forgot to mention I have the infinity sound system. idk... Hopefully I can figure it out.
MinJady is offline  
post #15 of 18 (permalink) Old 07-25-2009, 12:35 PM
Intrepid Pro
 
stroise's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Location: long island
Posts: 1,835
Feedback: 2 / 100%
                     
stroise is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome