Dash swap - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 08-02-2011, 09:32 PM Thread Starter
Intrepid Modder
 
Strmvt's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ohio
Posts: 555
Feedback: 1 / 100%
                     
Dash swap

Did the dash swap this past Sunday and have a few issues that came up. Harnesses are out of a '01 M. Any suggestions to remedy any issues welcomed. I re-pulled the dash to look for kinked or shorted or missed connectors other then the one pictured below no connectors were missed. I will also be changing the lower dash harness just for giggles as the connector above the trans hump was a bitch to install. I may have damaged the connector or the pins in the socket of the servo.

1. Evic is on the fritz always showing -70* compass works tho as does all the other features available to my Trep.

2. No ATC tried 2 different atc heads and blower resistors got 2 codes 36 and 26 I think is the other 36 is no communication and 26 is the in car temp sensor bad. Fuse 17 IS good A/C worked great prior to swap.

3. Cruise control does not work. It worked prior to the swap when I go to turn it on no light on the dash no idea what fuse or relay goes to the CC.

4. spare wire hanging loose assuming it's radio related as it's out of that harness picture below. It's purple with yellow stripe and the connector has a red plug in the end. Any ideas what it's to?
Strmvt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 08-02-2011, 09:36 PM
That rhythm is INFECTIOUS.

 
MrBigE's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Pickerington OH
Posts: 18,595
Feedback: 1 / 100%
                     
IIRC, that's the data-bus connection from the radio to the BCM... allows the steering-wheel radio controls to work, etc.
MrBigE is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 08-02-2011, 11:53 PM Thread Starter
Intrepid Modder
 
Strmvt's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ohio
Posts: 555
Feedback: 1 / 100%
                     
kinda figured was related to the radio some how it's the only plug not plugged in both times the dash was installed finishing up the second attempt hope shit works this time it's hot with no damn a/c and hwy driving sucks w/o CC
Strmvt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 (permalink) Old 08-03-2011, 04:24 PM Thread Starter
Intrepid Modder
 
Strmvt's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ohio
Posts: 555
Feedback: 1 / 100%
                     
No ideas guys lol? can the bcm be the cause of the code 36? I changed the lower harness last nite as well as I pulled the dash again to make sure nothing was shorted out. also the no CC issue is irritating as well ny ideas on why the EVIC says -70*?
Strmvt is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 08-03-2011, 04:36 PM
Woober Goobers!

 
Ronbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tiny Pebble, AR
Posts: 48,844
Feedback: 44 / 100%
                     
What year car did that dash harness come out of?
Ronbo is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 08-03-2011, 04:45 PM Thread Starter
Intrepid Modder
 
Strmvt's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ohio
Posts: 555
Feedback: 1 / 100%
                     
the bcm and the harness came from the same car which was an '01 M

P.S. my Trep is an '01 as well and you know 01's and there fucked up wiring

Last edited by Strmvt; 08-03-2011 at 04:55 PM.
Strmvt is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 08-03-2011, 04:47 PM
Woober Goobers!

 
Ronbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tiny Pebble, AR
Posts: 48,844
Feedback: 44 / 100%
                     
Sounds like you better get the wiring diagrams out along with a multimeter and start probing.
Ronbo is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 08-03-2011, 04:56 PM
Woober Goobers!

 
Ronbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Tiny Pebble, AR
Posts: 48,844
Feedback: 44 / 100%
                     
Possible bad connection between the Junction Block and the BCM. Or a damaged connection under there.
Ronbo is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 08-03-2011, 05:02 PM Thread Starter
Intrepid Modder
 
Strmvt's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Ohio
Posts: 555
Feedback: 1 / 100%
                     
was >< to getting the junction block out of the same car this morning maybe I should have lol. I think I'll get one tomorrow along with another bcm just in case. Any ideas about the cruise Ronbo

Last edited by Strmvt; 08-03-2011 at 05:14 PM.
Strmvt is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome