Cable Modem Problems - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 25 (permalink) Old 07-07-2002, 12:32 AM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 3,503
Feedback: 0 / 0%
                     
Cable Modem Problems

Ok, I should have called Comcast today, but I didn't. I will call them tomorrow (assuming they are open). Here is my problem. I haven't been able to get online since Thursday with the exception of a couple of times Friday night and a couple of times tonight for about 10-15 minutes each.

Any idea what the hell is going on? Could the problem be too many users hooked up to this cable line? I would like some ammo for when I call Comcast because the first thing they will tell me to do is reset my modem (unplug it for 15 seconds) which I have done a number of times already. I even shut down my computer for a few hours and still nothing. I'm thinking maybe they have to reset my modem on the network. They may try to tell me that my OS is to blame, which I can't believe it is since I've just now started to have problems (other than when I first got this service).

Thanks in advance.

FYI: I've had this service for a few months now and this is the first time I've had this problem. This is another reason why I can't believe the OS is to blame.
Warlord187 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 25 (permalink) Old 07-07-2002, 02:57 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: Mar 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada eh?
Posts: 4,908
Feedback: 0 / 0%
                     
Gee, it would sure help if one of us Intrepid owners worked for a cable internet provided, and that their job was troubleshooting customer's computesr/cable modems all day. Yup, that sure would help you a lo oh hey, thats what I do

First off, 15 seconds isn't enough, Try unplugging the power from the cable modem, restarting the computer, then plugging the power back into the cable modem once the os is done loading on the desktop.

Which O.S. and cable modem make and model do you have?

That, and which kind of hub/router do you have, how many computers, and does it work while straight connected while bypassing any firewall software, and the hub?

Let me know, and I can help you resolve the issue

Your local cable internet tech support guru. =)
EvilDeadFan is offline  
post #3 of 25 (permalink) Old 07-07-2002, 03:26 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: Mar 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada eh?
Posts: 4,908
Feedback: 0 / 0%
                     
And depending on the os that you have, try release/renewing your ip address, if that doesn't work, or comes up with an ip starting with 169.254.xxx.xxx etc then re-install your tcp/ip.

If that doesnt work, its slightly possible its a problem on their end.
Additionally, let them do the troubleshooting also, they have to record all this stuff and follow standard procedure

Honestly you'll get your shit faster if you honestly listen, just act like a decent guy about it, and listen to the tech's suggestions, I know I certainly dont work fast for customers that try and rush me, I purposely slow down

Uhh, can you repeat that sir/mam? what? ahh ok umm (brain freezes because customer is acting retarded, thus I can't think)

If that doesnt all work, good luck!! hehehe

p.s., I used to sit beside comcast employees , well across a row of cubicles anyways
EvilDeadFan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 25 (permalink) Old 07-08-2002, 12:16 AM
Intrepid Pro
 
Axle's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Strawberry Fields
Posts: 3,594
Feedback: 0 / 0%
                     
ok, I dont know about Comcast, but I will telly you this, I have had more than I wish to deal with from AT&T. To summarize in one statement, their Customer Support sucks! They give you some tech who doesn't speak english clearly, and that tries to blame everything on you. I can't understand what the tech is trying to say in non technical terms, how am I going to understand what the hell they are saying in technical terms, then, they are going to tell me I need a new graphics card so that my internet will work, and I was like, oh, forget it, and low and behold, I clicked here and there, and fixed it my damn self, don't need to listen to some dumbass who can't annunciate the words, let alone understand what they mean. Whew! let off some steam there, anyways, to help you, tell me what OS you have and I might be able to help you
Axle is offline  
post #5 of 25 (permalink) Old 07-08-2002, 07:33 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: Mar 2002
Location: Massachusetts
Posts: 4,083
Feedback: 0 / 0%
                     
I know what you mean... I had a lot of problems with Verizon DSL. Initially they couldn't get me setup and finally claimed that my network card wasn't supported. Well I ended up getting it to work on my own... and then had nothing but problems with them.

In one year with them I had 1 month with no connection at all and 2 months where my fastest download speed was 100Kbps and upload at 20kbps.

When I would call tech support I would have to wait 30min to get through then get walked through TCP/IP settings... Then they would tell me about some network wide problem and to call back if it didn't start working the next day. Everytime I would have to call and call and call until they would finally escalate the problem to the non-moron level of their tech support. The best one was I went on vacation ... it worked when I left... when I came home it didn't work. I told them that and they are still walking me through TCP/IP setting as if a fucking gremlin snuck into my apartment while I was away and changed the settings... Verizon DSL sucks!

now I have a cable modem and sometimes it is slow like at night... that's because there are a lot of users but I can always get on.

I vote for the problem being on their end... do any of your neighbors have cable modems... are they having problems?

Last edited by alderran; 07-08-2002 at 07:35 AM.
alderran is offline  
post #6 of 25 (permalink) Old 07-08-2002, 08:53 AM
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 515
Feedback: 0 / 0%
 
Mostly Rant, skip if you don't want to read

Warlord...I have comcast... I feel your pain... :(

Your problem is rather simple, besides what the guys above have told you. Your problem...Comcast. Comcast is the next AOL, conflicts-wise. Check your signal strength. I was without cable modem for a month also because the wires installed by them decayed and couldn't give enough signal. So I agree with alderran, whatever the problem is, it's on their side.

Comcast has an okay customer service atleast, but when they offer to send a tech to your house, forget it, get a Road Runner cable modem. Those techs are ALWAYS 2 hours late, take about 3 hours to figure out the problem and 1 more to troubleshoot the problem. The tech they sent to my house didn't even show up the day he was supposed too. He stopped by 2 days later and still 2 hours late.

At the moment, my cable service is going extremely slow, took me about a minute to load the "Post Reply" screen.

When I first got Comcast (Which was @Home), it was worth the money 110%. Highest download to date (From Microsoft.com): 860kb/s!! I kid you not!! Highest upload (Uploading to 3-5 people through an FTP protocal): 128kb/s! I guess that was the cap back then. This was 2 years ago.

When @Home changed their policy from yearly payments are no longer to monthly only, they never billed me. They were giving me service and didn't bill me for the year that they switched so I got 15-17 months (lost count) free of charge until my mom called to cancel HBO, they cought us. It wasn't her fault. I forgive her. hehe, they didn't charge us for the months unpaid for either.

Last edited by GaryS; 07-08-2002 at 08:56 AM.
GaryS is offline  
post #7 of 25 (permalink) Old 07-08-2002, 09:22 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: Mar 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada eh?
Posts: 4,908
Feedback: 0 / 0%
                     
I know how to pronounce/anunciate my english properly, being born and raised an english speaking human being in Canada. And no I don't have any heavy slang with some weird accent, and no I do not say eh, much

Most customers from the U.s. don't pick up on my accent at all, only those with friends and or relatives from Canada from where im from do
EvilDeadFan is offline  
post #8 of 25 (permalink) Old 07-08-2002, 09:42 AM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 3,503
Feedback: 0 / 0%
                     
Quote:
Originally posted by EvilDeadFan

First off, 15 seconds isn't enough, Try unplugging the power from the cable modem, restarting the computer, then plugging the power back into the cable modem once the os is done loading on the desktop.
I will try that.

Quote:

Which O.S. and cable modem make and model do you have?
Win98SE & Toshiba PCX2200

Quote:

That, and which kind of hub/router do you have, how many computers, and does it work while straight connected while bypassing any firewall software, and the hub?
No hub/router. Just a single computer. I have Norton Personal Firewall and before this weekend it worked either with it enabled or disabled. I will try disabling it today to see if that might now make a difference.

Thanks for everyone's help.

The thing is that I've had this service for about 2-3 months now. Before this past weekend I had no problems at all. Since I haven't changed anything I have a hard time believing it's my OS or cable modem.

I'm wondering if they added too many users and their lines can't handle it. I will call them after work today and see what they say.

Last edited by Warlord187; 07-08-2002 at 09:45 AM.
Warlord187 is offline  
post #9 of 25 (permalink) Old 07-08-2002, 09:43 AM
Intrepid Pro
 
jtatz's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: Central OH
Posts: 1,650
Feedback: 0 / 0%
                     
No Doot aboot it, eh?
jtatz is offline  
post #10 of 25 (permalink) Old 07-09-2002, 11:08 AM Thread Starter
 
Join Date: Jun 2001
Posts: 3,503
Feedback: 0 / 0%
                     
Update:

I tried the suggestions with no luck. I called Comcast and she had me do a bunch of things and she did a bunch of things to no avial. Her thinking (as was mine from the start) was that a line may be bad. So I have a tech coming over. The downside is that the tech won't be coming over until Monday. So I will have to go a whole week with virtually no internet access. I have to call billing to get my internet bill credited for the down time.

Another reason to think it is a line problem is that channel 2 and channel 4 of my cable TV is messed up.
Warlord187 is offline  
post #11 of 25 (permalink) Old 07-09-2002, 11:35 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: Aug 2001
Location: CT
Posts: 11,278
Feedback: 10 / 100%
                     
last time my internet went down the tech discovered that they had disconnected me when they were on the pole hooking up new features for my neighbor

I called very pissed off that I had to wait two days for a repair that was entirely their fault, to say the least they credited me for a whole month of cable and internet for my hassle, not just the internet downtime
JoeKD is offline  
post #12 of 25 (permalink) Old 07-09-2002, 11:37 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: Mar 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada eh?
Posts: 4,908
Feedback: 0 / 0%
                     
Complaining to big companies with someone on the actual phone does get you somewhere
EvilDeadFan is offline  
post #13 of 25 (permalink) Old 07-09-2002, 11:44 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: Mar 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada eh?
Posts: 4,908
Feedback: 0 / 0%
                     
I'd try lowering all fireall settings, then disable it.
then power cycle your cable modem (unplug it, restart the computer, once computer has loaded to the desktop, plug the power for the cable modem back in.

If that doesnt work, wait for the service technician, ass lol
EvilDeadFan is offline  
post #14 of 25 (permalink) Old 07-09-2002, 11:46 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: Aug 2001
Location: CT
Posts: 11,278
Feedback: 10 / 100%
                     
Quote:
Originally posted by EvilDeadFan
Complaining to big companies with someone on the actual phone does get you somewhere
it does if you follow the right approach, never get on the phone demanding they give you a credit for screwing you, this wont work

explain politely what happened and they will generally apologize and ask if there is anything they can do for you, this is where you suggest the goodwill credit for your trouble
JoeKD is offline  
post #15 of 25 (permalink) Old 07-09-2002, 12:03 PM
Intrepid Pro
 
Join Date: Mar 2002
Location: Ottawa, Ontario, Canada eh?
Posts: 4,908
Feedback: 0 / 0%
                     
Always be polite, bu yeah, what he said :P
EvilDeadFan is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome