Hi! / Factory Alarm Question - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 3 (permalink) Old 09-18-2004, 08:40 PM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 332
Feedback: 0 / 0%
 
Question Hi! / Factory Alarm Question

Hi - I'm new to DI.net - a great place! Have learned tons already.

I just bought an 02' ES to replace my '99 base and I have a newbie-type question. I have an LED and sun-sensor on my car, a keyfob and grey keys. The LED does not light or flash after I use the keyfob to lock the doors (the horn does honk), althought it does light for a second when I start the car. The car didn't come with an owner's manual and I am not positive what the correct behavior of the LED should be. None of the doors/trunk are ajar according to the indicators.

It is rumoured that the service manual says: "After the vehicle is locked and the last door is closed, the set LED indicator in the top cover will flash quickly for 16 seconds, indicating that arming is in progress. If no monitored systems are activated during this period, the system will arm. After 16 seconds the indicator LED will continue to flash at a slower rate. This indicates that the system is armed. If the deck lid key cylinder switch is not sensed by the system, the indicator LED will remain lit during the arming process, although the system will still arm. If the indicator LED does not illuminate at all upon door closing it indicates that the system is not arming. Passive disarming occurs upon normal vehicle entry by unlocking either door with the ignition key/remote transmitter. This disarming will also halt the alarm once it has been activated."

This is not happening. Am I missing something? Should I take it in for warranty repair?

Thanks in advance,
Greg
wpgreg is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 (permalink) Old 09-18-2004, 08:42 PM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 332
Feedback: 0 / 0%
 
Whoops

... and then I immediately read the "Do not post questions here" sticky. Sorry about that - At least I screwed up in the newbie forum .

This thread seems to indicate a BCM fault: https://www.dodgeintrepid.net/forums/...ad.php?t=44516 - will take it to the dealer.

Last edited by wpgreg; 09-19-2004 at 12:16 AM.
wpgreg is offline  
post #3 of 3 (permalink) Old 05-24-2005, 02:22 PM
Intrepid Newbie
 
Laserman's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: Hamilton, Ontario, CANADA
Posts: 47
Feedback: 0 / 0%
           
Was the problem BCM related?

I seem to recall a thread where they discussed the difference between Remote keyless entry and a Vehicle theft security system.

Unfortunatily I can't find it now???
Laserman is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Remote keyless entry and factory alarm question bobo General Discussion 14 09-16-2004 10:27 AM
Factory alarm install Antibody Performance / Modifications (Second Generation) 0 07-10-2004 10:34 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome