Overdrive problems - DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread Display Modes
post #1 of 5 (permalink) Old 03-04-2005, 03:04 PM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 29
Feedback: 0 / 0%
 
Overdrive problems

I had a problem with my vehicle about 1 year ago where the vehicle had a hard time shifting and would idel high. A new thermastate fixed the problem and the problem went away for more then a year. Now about two weeks ago the problem arrised again, so I changed the therastate. But the problem remains.

THe vehicle will idel at about 1300 at start, slowly lowering to about 1,000 as it gets warmer. it used to idel at about 800.

The vehicle will shift high, sometimes not entering overdrive at all until many miles have been driven.

It seems like all the same symtoms as before, but now i can nnot get it fixed. Anyone have an idea on what could be causing the problem other then the thermastate?
97eagleTSi is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 (permalink) Old 03-06-2005, 06:31 PM
Intrepid Modder
 
EagleVision993's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Germany
Posts: 505
Feedback: 0 / 0%
 
Maybe the coolant temperature sensor is faulty and tells the engine controller the motor and tranny are still cold even after they are warmed up...just guessing here...

Benny
EagleVision993 is offline  
post #3 of 5 (permalink) Old 03-06-2005, 07:25 PM
Intrepid Pro
 
dabirdzR/T's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Myerstown, PA.
Posts: 6,788
Feedback: 7 / 100%
                     
try to remove the negative batt, reset the computer and see if that helps. leave it disconnected for 15 minutes that will reset the puter
dabirdzR/T is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 (permalink) Old 03-07-2005, 09:02 AM Thread Starter
Intrepid Newbie
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 29
Feedback: 0 / 0%
 
Quote:
Originally Posted by dabirdzR/T
try to remove the negative batt, reset the computer and see if that helps. leave it disconnected for 15 minutes that will reset the puter
I will try that.


Would the temptreature sensor set off an engine check alarm code? because I checked and there are no hidden codes, which dont set off the alarm.
97eagleTSi is offline  
post #5 of 5 (permalink) Old 03-07-2005, 11:26 AM
Intrepid Pro
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 2,254
Feedback: 0 / 0%
                     
I know the temp sensor will set a check engine light, if there is no reading from it.

I had mine unplugged in my 95' while i was working on something. Check engine light comes on, radiator fans come on full speed, and the idle bounces up and down about 100 rpm. Never goes over 1000 rpm though.
mb-lhs is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes Rate This Thread
Linear Mode Linear Mode
Rate This Thread:



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
93 Intrepid Problems (engine shutdown!!) Geochem69 General Discussion (First Generation) 5 03-21-2005 08:48 PM
Overdrive problem bowen Eagle Vision 5 11-12-2003 04:53 PM
Common problems with LH cars 95trep3.3 General Discussion 22 10-14-2003 07:03 PM
Check Engine Problems CAI problems 95trep Performance / Modifications (First Generation) 8 08-03-2003 12:29 AM
3 Year Quality Survey TehKing General Discussion, other Mopar Vehicles 6 07-12-2003 10:04 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome