DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat - Reply to Topic
Thread: High pitch whine near firewall Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the DodgeIntrepid.Net Forums - Dodge Intrepid, Concorde, 300m and Eagle Vision chat forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Member names may only be composed of alpha-numeric characters. (A-Z and 0-9)

!!ATTENTION ADVERTISERS!! If you intend on advertising anything on this forum, whatsoever, you are required to first contact us here . Additionaly, we do NOT allow BUSINESS NAMES unless you are an Authorized Vendor. If you own a business, and want to do sales on this site via posting or private message, you will need to follow the rules. Shops, Stores, Distributors, Group Buys without being authorized will see your account terminated.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options
Rate Thread
If you like, you can add a score for this thread.

  Topic Review (Newest First)
08-14-2009 12:07 AM
Daytrepper Sounds like the brake booster might be leaking. Is the noise constant, and more of a hiss, or does it change with engine speed?
08-13-2009 08:45 PM
Boozer
High pitch whine near firewall

2000 Intrepid 2.7l, 150k miles

I have noticed for about 3 months that a high pitch whine is eminating from behind the firewall area of the car. At first I thought it was electrical interference in the radio. However, eventually the noise persisted after the car is turned off. Strangely, after pressing the brake pedal the noise stopped when the car was off. This leads me to believe that its a vacuum leak of some sort causing the noise. Is this a common problem? Is there a known repair that can be made.

I have little hope, as while replacing the water pump outlet last week, the previous owner somehow managed to get a blinker bulb lodged in an intake port the last time the plenum was removed 30k or more miles ago.

Thanks...

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome