DodgeIntrepid.Net Forums banner

1 - 20 of 21 Posts

·
Registered
Joined
·
740 Posts
Discussion Starter #1
So i am having some problems with my 99ES
Tey disconnected the batery at the Audio shop to work on the trunk ..After everything was done the reconnected it and now it will not start. I have an aftermerket Viper alarm but also have the factory alarm on there ..Is there a way to reset the factory alarm to get it to start ..It acts like its not getting fuel but the fule pump is working ..you can hear it start up ...PLEASE HElp me
 

·
Registered
Joined
·
4,908 Posts
Hmmm. So your car has power.. like your audio works, you see your dash lights, but your engine only cranks over and over and over like it's not getting fuel? Are you making sure you presssed whatever factory alarm disengage button necessary, followed by your aftermarket one? Have you ever disconnected your battery and had this problem before?
 

·
Registered
Joined
·
740 Posts
Discussion Starter #3
I have had problems but not like this .usually it shuts the starter off ..This is like either the ignition is not igniting(but then it wouldn't crank) RIGHT!!!! or its not getting fuel .i though maybe the fule line filter ..The guy at my shop said that a 100,000 filter ..its not bad I dont know .all i know is now if i cannot get it started i have to wiat til tuesday to get it looked at ...WHAT A CROCK IF **** !!!!!
 

·
Registered
Joined
·
4,908 Posts
Ohhhhh. SO if you hear your starter clicking a lot, but no cranking over.. your battery is fubarred, or your connection is loose enough that it's not getting proper power through it.

When my battery was on its way out, it powered the radio and all the lights fine... seemed to hold a full charge, but wouldn't kick over the engine.

Bought a brand new batter, and now I'm fine?! :) Check that out. Or perhaps tell me if thats not what you hear.
 

·
Registered
Joined
·
740 Posts
Discussion Starter #5
I have 2 brand new optima yellow tops ...they are fine ..the front one did need to be charged but its cool now ...Its is trying to start but i am not sure if the factory alarm has a fule cut out or what ..Talked a dealer and they think that the computer in the car needs to be reset ...
 

·
Registered
Joined
·
740 Posts
Discussion Starter #6
ITs turning over and over and over but not firing up. ITs weird ...i am soo pissed right now ..you spend couple stacks(1000) on getting all the audio set up and then the ***** wont start
WTF?
 

·
Registered
Joined
·
7,101 Posts
I had this problem before I replaced my battery also. Now it works fine. I cant seem to think of the problem is though. Did you ask the guys at the shop about it, where it was worked at?

--Gorm
 

·
Registered
Joined
·
1,507 Posts
Wish I could help you, mobb, but i'm not too familiar with the 2G factory alarm. I can, however, tell you that if the 1G factory alarm is triggered, the PCM will not let the engine run for more than a second before the PCM kills spark and fuel. Also, the BCM is responsible for running the factory alarm in 1G's.
 

·
Registered
Joined
·
740 Posts
Discussion Starter #11
I have given up all hope!!! I am just going to have to try and enjoy my holiday weekend witout her ..The only upside to this is that i got to hear the steroe and OMFG!...its loud ....but for the mean time a beer while i am at work will hold me over..
 

·
Registered
Joined
·
1,507 Posts
Ah yes, the perfect prescription--beer! :D
 

·
Registered
Joined
·
4,908 Posts
Hmmm. I will do much resarch to help you out, friend. :) You can't go the weekend without your newly powered ride!

Maybe our second genners that aren't lazy will wake up, log on, and help you out. :)
 

·
Registered
Joined
·
740 Posts
Discussion Starter #14
I dont know man ..right now i am sitting at work drinking beer because i am so dipressed ...It was only suppose to be 2 days and it will be 7 as of tomm. The guy working on it doesnt work on saturdays ever and has come in to try and get it started ...Also because they have been busy trying to start it they still have to finish the final touches on the trunk..IE false floor cover for the entire set up, 4 neons ....
 

·
Registered
Joined
·
407 Posts
If the factory alarm is tripped it should flash the lights (at night) and pulse the horn. It also disables the fuel injectors. A quick test is remove 1 injector plug and connect a small 12v lamp. It should flicker during cranking. If not, the alarm may be tripped. Try a lock and unlock with the key in a door to reset.
 

·
Registered
Joined
·
589 Posts
does it have a chiped key i had a customer with a mustang it didnt run for 2 months he changed all kinds of stuff and it was his key was chiped ...... hhhmmmm or starting fluid see if it will fire ... any check engine light
 

·
Registered
Joined
·
740 Posts
Discussion Starter #17
no engine light just wont start ..its kinda like in older cars where you have to pump the gas to get them to start .Exept you cannot do that to the newer cars or they will flood ...
 

·
Registered
Joined
·
740 Posts
Discussion Starter #20
Yeah ..i dont actually know whats wrong with it yet ..they didnt have time to look at it today but from professional experience i think that there is something clogging up the fuel line ..I dont know it was sitting for a week and then they tried to move it ..dont know ...will have to wait and see
 
1 - 20 of 21 Posts
Top