DodgeIntrepid.Net Forums banner

1 - 3 of 3 Posts

·
Registered
Joined
·
183 Posts
Discussion Starter #1
Recently I have noticed that my RPM's are running higher at idle than normally (about 800) Now it's about 900...??? Should I be concerned? What could cause that? Any insight would be greatly appreciated... :confused: :confused:
 

·
Registered
Joined
·
587 Posts
Hmm....could be your throttle position sensor on the Throttle Bodies. If it has gone, it can have this effect. I actually modified it to trick the computer into thinking the TB's are open more than they are, and to make it idle higher, for a faster launch. Then again, it could be the idle control motor, which would be a pain in the ass if that went. Try obtaining the fault codes in your on board computer. That might give you some insight on the problem.
 

·
Registered
Joined
·
183 Posts
Discussion Starter #3
Originally posted by Djnrg:
Hmm....could be your throttle position sensor on the Throttle Bodies. If it has gone, it can have this effect. I actually modified it to trick the computer into thinking the TB's are open more than they are, and to make it idle higher, for a faster launch. Then again, it could be the idle control motor, which would be a pain in the ass if that went. Try obtaining the fault codes in your on board computer. That might give you some insight on the problem.
Thanks for the suggestion... I have noticed that after warming up, my idle speed is pretty much back to normal. I have also noticed that this has only occurred since the weather got cold??? Hmmmmm.
 
1 - 3 of 3 Posts
Top