DodgeIntrepid.Net Forums banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
NEED HELP,94 INTRPID ES,3.5.
DAUGHTERS CAR,HENCE,FIXITDAD!
INSTRUMENTS DO NOT WORK INTERMITTANTLY ON
START UP,HAVE TO CYCLE KEY UNTIL THEY JUMP,
THEN WORK FINE UNTIL RESTART.TRANS ALSO WONT
SHIFT UNTIL SPEEDO STARTS TO WORK.CHECK
DASH CONNECTIONS,OK,GROUNDS,ETC.ANYONE HAVE
ANY EXPERENCE WITH THE SAME PROBLEM?IF SO,
EXACTLY WHAT FIXED IT? CHECKED WITH A DEALER,
THEY HAD NO ANSWERS.I CANT SEEM TO DUPLICATE
THE PROBLEM WHEN I HAVE THE CAR MAKING
DIAGNOSIS A REAL PROBLEM. THANKS.
 

·
Registered
Joined
·
453 Posts
I may of heard of this. How many miles on the car? My dealer told me that they are starting to see a lot of worn out ignition switches (where the key goes in) on the first gen intrepids. He said people could get their car started and it would run fine but some functions (switches, and lights) would not work. Hope this helps. ;)
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I was talking to my brother-in-law about
this, it happened on a 93 Intrepid I just
bought, naturally it didn't happen when
he looked at it. He was reading in the
shop manual, and it kept referring to some-
thing called the body module. Unfortunately,
more specifics are in the electrical manual
which he doesn't have. You could ask if
your dealer has any information on this,
it is something I hadn't heard of before.
Possibly it is lose or worn out.
All the instruments were out, including
odometer, so it would have to be something
that takes care of the instrument panel.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Found a fix for this problem after having the
car for a week in my shop.
Long story made short,there was no power to
the fuse for the instruments/shift indicator
light.It took a long time to find it because
when I would be checking things it would fix
itself,so items checked would check ok,(the
warning lights go out afater a few seconds so
if I would be checking a system that was
working that I thought was still inactive).
Caught on to things the day I was to return
the car to my daughter,did a quick fix by
running a small guage(diameter) wire from
the fused side of the blower fuse to the feed
side of the instrument fuse.No problems since.
Thanks to all who gave help and advice.


:) :) :) :) :) :) :) :)
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top