DodgeIntrepid.Net Forums banner

1 - 10 of 10 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
hey there i have 2004 intrepid sxt

I try too install a new radio on this car. I know wish color all of them is speakers but on this car there it doesn't work i dont now why :/ ?
I have two wiring left and i wonder if that there problem. i ask from the dodge shop if there can give me the diagram from the speakers and i got them but this two wiring is not on there.

the Colors from the two wiring is violet/yellow and Dark green/red.

i need help, can some tell me about that ???
 

·
Premium Member
Joined
·
16,968 Posts
Which audio system do you have? Does your system have an amplifier separate from the radio unit? If it has an amplifier, is it in the passenger-side kick panel, or is it in the trunk? How many speakers does it have in the front doors? Any speakers in the rear doors?

I only have the ‘02 manual in my phone, and I see the two wires you are asking about in that. I have the ‘04 manual in my desktop computer but I won’t be able to look at that until tomorrow (Sunday) morning (it is 10:30 pm Saturday night here now). I’d rather give you the info. out of the ‘04 manual to be sure it is accurate for your year car - sometimes they changed wire colors in different years.

But telling me which audio system you have (how many speakers, and where the amplifier is located) will also ensure that I provide information that is accurate for your car.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #3
Which audio system do you have? Does your system have an amplifier separate from the radio unit? If it has an amplifier, is it in the passenger-side kick panel, or is it in the trunk? How many speakers does it have in the front doors? Any speakers in the rear doors?

I only have the ‘02 manual in my phone, and I see the two wires you are asking about in that. I have the ‘04 manual in my desktop computer but I won’t be able to look at that until tomorrow (Sunday) morning (it is 10:30 pm Saturday night here now). I’d rather give you the info. out of the ‘04 manual to be sure it is accurate for your year car - sometimes they changed wire colors in different years.

But telling me which audio system you have (how many speakers, and where the amplifier is located) will also ensure that I provide information that is accurate for your car.
i just found out that i have an amplifier separate from the radio and yes it is on the passenger side. Do you know how can i know conect my new radio with this ? or do you know what is the minus and what is plus from the cables (violet/yellow and Dark green/red.)?
 

·
Premium Member
Joined
·
16,968 Posts
I’ll post the wiring diagram later this morning (unless someone beats me to it).
 

·
Premium Member
Joined
·
16,968 Posts
Actually, see if this link still works: 2004_LH_300M_Concorde_Intrepid

Wiring diagrams are in section 8W of “Service Manual”. Audio system 8W-47. Connector pinouts are towards the end of 8W - 8W-80 or thereabouts.
 

·
Premium Member
Joined
·
16,968 Posts
You’re welcome.
 

·
Premium Member
Joined
·
16,968 Posts
thank you very mush, i found the right cabel for the amp thanks again. The Dark green/red is 12 volt for the amp.
In looking in the ‘02 manual last night, I saw two wires that were yellow/violet. One was going to the CD changer, and the other went to the BCM. Probably the same in the ‘04 manual.

I see now that it is the PCI bus (a single-wire bus shared by all the computers and other electronics in the vehicle).

The Connector Pinout section gives all the colors and functional names of each wire. A big help when used with the actual wiring diagram pages.
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #9
Hey do you know how can i bypass my amp ? because i connect my speakers right too the stereo but it works for couple hrs, than it show me on the radio aftermarket amp guard. i dont have sound . Can you help me out about that ?
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #10
no sound Why ???

how can i bypass my amp ? because i connect my speakers right too the stereo but it works for couple hrs, than it show me on the radio aftermarket amp guard. i dont have sound . Can you help me out about that ?[/QUOTE]
 
1 - 10 of 10 Posts
Top