DodgeIntrepid.Net Forums banner

1 - 15 of 15 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
OK my low oil pressure light is coming on only when my car is stopped and goes to a but when i press the gas or start to go it goes off until i stop. does anybody have an idea of what could cause that? Thanks could some one e-mail me with an idea at [email protected]
 

·
.
Joined
·
9,861 Posts
...Also could be a sign of sludge, in the case of the 2.7L...
 

·
Registered
Joined
·
9,831 Posts
Hypnos said:
...Also could be a sign of sludge, in the case of the 2.7L...
Boy oh boy... mention oil and the 2.7 liter engine and everybody automatically assumes that there is sludge. Guess again cowboy! There is a technical service bulletin about the flickering oil light at idle (at a stop light). The tsb involves the oil pressure sending unit wiring. This is NOT FREE at a dealership. Remember recalls are free, TSB's are not. This tsb is not new to the 2nd gen community. It was announced a couple years ago.
 

·
.
Joined
·
9,861 Posts
I am well aware of the TSB. But I have seen cases where people on here have just assumed it was the sensor. Shortly afterwards, thier engine fails.

Low oil pressure will make it flicker like that too. Sludge causes low oil pressure.
 

·
Registered
Joined
·
9,831 Posts
Hypnos said:
I am well aware of the TSB. But I have seen cases where people on here have just assumed it was the sensor. Shortly afterwards, thier engine fails.

Low oil pressure will make it flicker like that too. Sludge causes low oil pressure.
If you are "well aware" of the tsb on the sending unit, then why don't you mention that for once instead of sounding like a broken record... SLUDGE, SLUDGE,SLUDGE.... that kind of **** scares people who don't know much about DC engines. Sludge is not the only cause of low oil pressure... :fun_27:
 
  • Like
Reactions: SAT098

·
Registered
Joined
·
4,994 Posts
crombie said:
If you are "well aware" of the tsb on the sending unit, then why don't you mention that for once instead of sounding like a broken record... SLUDGE, SLUDGE,SLUDGE.... that kind of **** scares people who don't know much about DC engines. Sludge is not the only cause of low oil pressure... :fun_27:
Because it was already mentioned.....

silver&gold said:
check your oil level...also could be the oil sending unit...
then...

Hypnos said:
...Also could be a sign of sludge, in the case of the 2.7L...
And since the author did not leave any information regarding engine size, it could be any model year from 1993-2004, and any engine from the 3.3, to the HO 3.5. Because this is in the "General Discussion" area, not specific to the 2nd gen area or the 1st gen area. So if the author does come back on, please tell us your year and engine size.
 

·
Registered
Joined
·
9,831 Posts
dakotaquadsport said:
Because it was already mentioned......
Oh it was? In this thread? Yeah the FIRST person to mention anything about the sending unit was Silver&Gold.... the FIRST person to say anything about the TSB was .... me.




dakotaquadsport said:
And since the author did not leave any information regarding engine size, it could be any model year from 1993-2004, and any engine from the 3.3, to the HO 3.5. Because this is in the "General Discussion" area, not specific to the 2nd gen area or the 1st gen area. So if the author does come back on, please tell us your year and engine size.
Yeah, thats actually a good point. It could be any year and any engine for that matter. But remember: Somebody cries a foul engine we all automatically know everything and assume the worse. Though some people never, ever have owned a 2.7 liter Intrepid. But what do I know? I have had mine since May 2002, and have put over 60k on the odometer.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #10
My car has a 2.7 is a 1998 intrepid and I changed my oil and oil filter and the light has not came back on .... but i would like to thank you all for replying to the message and for your time THANKS AGAIN>>>> chat at you later
THE MASTER PLAN B
 

·
Banned
Joined
·
4,553 Posts
Hey Master Plan....Check out my post in THIS THREAD. It should help answer your question. Also, if you haven't done so already, Switch to synthetic (Mobil 1) and a GOOD (Purolator Pure One) filter NOW!!!!!!!!!! You'll thank us all later! :biggrin:
 

·
Registered
Joined
·
2,893 Posts
well when i was in my 3.3 my oil pressuer light came on and off more off then on.

we pulled the engine and the oil pick up was clogded full of metal oil dipstick peices. ill let you do the rest of the thinking
 

·
Registered
Joined
·
7,101 Posts
That exact same thing happened to me. Turned out to be that the oil sending unit was shot, replaced it...the light has never come back.

--Gorm
 

·
Registered
Joined
·
9,831 Posts
Gorm said:
That exact same thing happened to me. Turned out to be that the oil sending unit was shot, replaced it...the light has never come back.

--Gorm
Jason: How much was part and labor?
 

·
Registered
Joined
·
1,992 Posts
"over 60k on the odometer."
TICK TICK TICK.........
 
1 - 15 of 15 Posts
Top